Pilgrims­musslor i vitlök

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 4

4-6 pilgrimsmusslor per person
6 klyftor vitlök, finhackade
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk finhackad persilja

Stek pilgrimsmusslorna på hög värme i lite olivolja tills de blivit vita.

Lägg i lök och vitlökshacket, vänd på musslorna och stek ytterligare någon minut.

Annons:

Peppra och salta , strö över lite finhackad persilja och servera direkt med ett gott bröd och ett glas torrt vitt vin.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

saudi-500
Foto:Saudiarabiens ambassad, DN

 Ska ha fått ursäkt från Sverige. Vid möte med Saudiarabiens kung.

Annons:
transtromer-1000
Foto:TT

 DN:s Åsa Beckman minns Tomas Tranströmer. ”Ofattbart rikt författarskap”. 53  28 tweets  25 rekommendationer  0 rekommendationer

 Hyllas världen över. ”En stor diktare i det lilla formatet.”

 Kortfilm blev sista hälsning. ”Två finstämda minuter vid pianot.”

litteraturelit-500
Foto:TT

 ”En av vår samtids största poeter.” Ett livsverk utöver det vanliga. 29  22 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

nutid-liten
Foto:DN

Veckans Nutidstest innehåller allt från månadskort till slaget vid Waterloo.  Här är tio kluriga frågor. 63  11 tweets  52 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: