Mitt DN
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Rabarbersaft

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

Nytorget-1000
Foto:Fotograferna Holmberg

 Och här är det allra sämst. Nyhetsmagasinet Fokus årliga lista presenterad.

 Fler än så bör man inte dricka. Ny rekommendation för hur stor kaffekonsumtion som är hälsosam. 36  5 tweets  31 rekommendationer  0 rekommendationer

kaffe_puff
Foto:Alamy
Annons:
Kuzminskij-1000
Foto:Reuters

 Ökad närvaro vid gränsen mot Ukraina. ”Vill ha en överraskningseffekt.”

Jens-Stoltenberg-288
Foto:AFP

 ”De demonstrerar viljan att använda våld.” Sämsta relationen på årtionden. 70  34 tweets  35 rekommendationer  1 rekommendationer

Registreringsskylt-288
Foto:TT

 Svenska nummerplåtarna snart slut. Så kan skyltarna se ut i framtiden. 15  7 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

trafik-fiskpinne

 Test: Är du en trafikfara? Frågor från Sveriges Trafikskolors Riksförbund.

Annons:
Annons:

Lokala nyheter

 Uppdatera DN:s app! Få pushnotiser från din ort.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: