Rabarbersaft

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

Anonymous-1000
Foto:All over press, Skärmdump: youtube.com

 ”Är tillbaka för att straffa er.” Anonymous vill förinta Israel elektroniskt.

 Så blir du lurad i dag. Många märkligheter i Sveriges lokala medier. 111  15 tweets  96 rekommendationer  0 rekommendationer

Prinsessan-Madeleine-288
TT, Skärmdump: vt.se
Äldsta död
Foto:AP

 Blev 117 år gammal. Japanska Misao Okawa har nästan aldrig varit sjuk. 2  0 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Andreas-Lubitz-krach
Foto:AP, AFP

 Passagerare ber till Gud och skriker i panik. Amatörfilm hittad i bergen. 12  8 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

 Kan du de svåra orden från lördagens högskoleprov? Testa dina kunskaper här! 11549  66 tweets  11478 rekommendationer  5 rekommendationer

Prov-288
Foto:TT
Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: