Rabarbersaft

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

lofven500
Foto:TT

 Inför ett hotande bugdetnederlag. Statsminister Löfven nobbas igen. 11  1 tweets  10 rekommendationer  0 rekommendationer

 I Västra Götaland. Ett tiotal olyckor i närheten av Borås och Alingsås.

brevetpuff_500
Foto:TT/Skärmdump

 Bad om mer än 15 timmars förskola i veckan. Kommunens svar. 179  22 tweets  157 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Låter som en skröna. Men historien om den ilskna älgkon är sann. 14  3 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

tweet144
Foto:Skärmdump Twitter

 Benådad. Hann knappt börja twittra innan han fängslades. Nu kom hans femte tweet.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: