Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Rabarbersaft

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

xlatan22
Foto:Beatrice Lundborg

 Stjärnan i stor DN-intervju. Om manlighet och varför han inte vill bo i Malmö.

 Ibrahimovic om sin uppväxt. ” Skulle vara tio gånger bättre än alla andra.” 47  6 tweets  40 rekommendationer  1 rekommendationer

 Johan Esk. ”Nu är han inne i den mest spännande delen. Den sociala klassresan.”

esk-288
Annons:
förskola-kemikalier
Foto:Jonas Lindkvist

 ”Har utsatt våra barn för risker.” Oroliga föräldrar slog larm. 3  1 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

rosling488
Foto:TT

 Danskt tv-klipp blev en viral succé. Professor Hans Rosling: ”Jag försökte förklara världen.” 6442  93 tweets  6344 rekommendationer  5 rekommendationer

 Tusentals delar. Upprop sprids för Rosling och Åkesson i tv-debatt. 8140  54 tweets  8071 rekommendationer  15 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: