Rabarbersaft

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

kobane
Foto:Anders Hansson

 Kobane. Ferhan Ramo vill åka hem: ”Den dagen blir jag född på nytt.” 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

 IS tar på sig skulden. Angriparna sköt raketer och utlöste en bilbomb. 2  0 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

 Stopp på E6 efter olycka. Kraftigt snöfall det kommande dygnet väntas ställa till problem i trafiken.

sno_244119
Foto:TT
lööf
Foto:Magnus Hallgren Centerledaren Annie Lööf i DN:s studio.

 Lööf i DN:s ”Rakt på sak”: Ska kunna bli arbetskraftsinvandrare. 410  50 tweets  359 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:

Kungar och guldbaggar samsas i veckans test.  Nutidstestet v. 5. 5  3 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: