Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Rabarbersaft

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

wolf_1000
Foto:TT

 Sparkades av styrelsen. Anmäls nu av banken för finansmarknadsbrott.

öl-puff
Foto:Alamy/DN

 När vi tröttnar på knasiga ölsorter. ”Reflexmässig uppkastning.” 102  0 tweets  102 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
bomb
Foto:AP

 Sögs ut genom hålet som uppstod. Bomb exploderade ombord på en Airbus 321 förra veckan.

bostader1000
Foto:Anna-Lena Wejderman

 Trotsar Lagrådet. Tredje gången kammarrätten i Jönköping gör tummen ner.

bopriser2388
Foto:TT

 ”Vi kan ha nått taket”. Bomarknaden rör sig nästan inte alls i storstäderna.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: