Rabarbersaft

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

vilks
Foto:David Keyton/AP

 Konstnären Lars Vilks: Det har nått en nivå där människor blir dödade. 63  19 tweets  43 rekommendationer  1 rekommendationer

käken
Foto:AP

 Ändrar teorierna. En 2,8 miljoner år gammal käke förlänger mänsklighetens historia med 400.000 år. 202  54 tweets  146 rekommendationer  2 rekommendationer

Annons:

 Mikael Holmström: Det borde vara lätt att räkna flygplan och kanoner – men så är det alls icke. 240  138 tweets  102 rekommendationer  0 rekommendationer

musashi
Foto:Wikimedia Commons

Japanska ”Musashi” sänktes 1944 nära Filippinerna.  Läs mer. 187  14 tweets  173 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: