Rabarbersaft

Publicerad 2007-06-15 14:48

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

mounteverest_500
Foto:Adrian Ballinger Påsken är högsäsong för att bestiga berget.

Lavin ovanför basläger. Sex personer har omkommit på Mount Everest.

Aktivera, logga in, läs! Du får tidningen digitalt istället för i brevlådan. 7  1 tweets  5 rekommendationer  1 rekommendationer

23-årig svensk kvinna anmäld försvunnen. Polis vädjar till allmänheten.

Annons: