Rabarbersaft

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Ingredienser

Portioner: 1 l koncentrerad saft

1 kg rabarber, eller 7 stora stänger
7 dl vatten
1/2 pressad citron
3 1/2 dl socker

1. Skölj rabarbern, skär i bitar.

2. Koka rabarber och vatten i 5 minuter. Häll genom silduk och låt stå i 30 minuter.

Annons:

3. Blanda saft med socker och citron i kastrull. Koka upp under omrörning och skumma. Låt koka i 10 minuter.

Saften håller sig i minst en vecka. Lätt att frysa.

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

everest3-1000
Foto:AP

 Svenska klättrare på plats. Laviner på Everest – bergsklättrare dog. 27  2 tweets  25 rekommendationer  0 rekommendationer

 ”Alla sprang ut på gatan.” Värsta skalvet som drabbat Nepal på 80 år. 290  5 tweets  285 rekommendationer  0 rekommendationer

nepal288
Foto:AFP
svante_480B
Foto:ICCI

 Svante Bodin på resa i Nepal. ”En del av fasaden och en tillbygd övervåning på hotellet rasade.” 44  6 tweets  38 rekommendationer  0 rekommendationer

 Vet du mer? Är du på plats? Hör av dig till oss på DN.

nepalfiskben1000
Foto:AP

 Se bilder från platsen. Jordskalvet har ödelagt Nepals huvudstad Katmandu. 3  2 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

nutidstestet_v17B_488
Foto:Ulrika By

Roman blir film, Finland fick ny ledare och bolagsjätte stämmer städfirma. Har du koll?  Veckans Nutidstest. 67  0 tweets  67 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 UD tystlåtet. Två svenskar som fångats i Syrien har frigivits. 80  13 tweets  67 rekommendationer  0 rekommendationer

 Polen nekar visum. Putinvänliga Nattvargarna får inte vallfärda till Berlin för att fira seger i andra världskriget. 10  6 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

nattvargarna288
Foto:AP
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: