Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Råriven morot med apelsin och ingefära

Foto: Charlie Drevstam

En sallad som jag hatade över allt annat när jag gick i skolan. Ibland fick man den rårivna moroten med apelsin och ibland med lingon. Vidrigt! Men hade man istället gjort en god ingefärsdressing till inser jag i dag att det hade varit jättegott. Det är en riktigt härlig vitamininjektion och perfekt tillbehörssallad.

Ingredienser. Råriven morot med apelsin och ingefära

4 portioner
1 liter råriven morot
2 apelsiner, skalade och skivade
salt
Apelsinvinägrett:
1 dl pressad apelsinjuice
1 msk honung
1 dl olivolja
1 röd chili, finskivad
2 msk finriven ingefära
salt

1. Apelsinvinägrett: Blanda alla ingredienser i en skål.
2. Fördela morötterna på ett fat och lägg apelsinskivorna ovanpå. Krydda med salt. Skeda över vinägretten och låt stå en stund före servering.