Foto: Fredrik Funck

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner:

Tid: 20 min + 4 timmars kokning + 20 min i ugnen

100 g smör
100 g socker
200 g vetemjöl
Fyllning:
1 burk kondenserad mjölk, sötad (ca 400 g)
50 g saltade jordnötter, finhackade

Snickers-shortbread

Publicerad 2011-04-17 06:00

Salta, söta och goda. De här enkla kakorna fylls med en kräm som man kokar på kondenserad mjölk. Det kanske låter konstigt att koka en hel konservburk men mjölken förvandlas till en kolakräm och det blir jättegott!

Salta, söta och goda. De här enkla kakorna fylls med en kräm som man kokar på kondenserad mjölk. Det kanske låter konstigt att koka en hel konservburk men mjölken förvandlas till en kolakräm och det blir jättegott!

1. Gör fyllningen. Tag av etiketten på den kondenserade mjölken. Lägg den oöppnade burken i en kastrull, täck med ordentligt med vatten och låt koka i fyra timmar. Fyll på med mer vatten om det behövs (burken måste vara täckt hela tiden). Låt svalna ordentligt innan burken öppnas.

2. Blanda i de hackade jordnötterna.

3. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda alla ingredienserna till kakorna till till en slät deg. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Tag ut små rundlar, ca 4-5 cm i diameter, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i ugn ca 20 minuter. Låt svalna.

4. Lägg ihop kakorna två och två med kolakrämen emellan.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

mexiko500
Foto:AFP Byggnader utryms i Mexico City efter skalvet.

7,5 på Richterskalan. Jordbävning skakade marken i mexikansk turistort.

guld244
Foto:AP

Klagade över magproblem. Man sa att han svalt en kapsyl. Men kirurgerna hittade något helt annat. 2  0 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

korsfast_500
Foto:Noel Celis/TT/AFP

Bildspecial. Här blir åtta filippinier och en dansk korsfästa med spik. 16  0 tweets  16 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons: