Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Spenatsoppa med ägg

Ingredienser. Spenatsoppa med ägg

Portioner: 4

500 g fryst bladspenat
1 gul lök
1 msk smör
2 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1½ dl mellangrädde
2½ msk pressad citron
4 ägg
1 tsk salt
½ krm kajennpeppar
Tillbehör:
60 g bröd per person
25 g ost per person

1. Halvtina och grovhacka spenaten. Skala och hacka löken.

2. Fräs spenat och lök i smör i en gryta ca 5 min. Rör i mjölet och späd med vatten. Tillsätt buljongtärningar och låt soppan koka under lock ca 10 min. Tillsätt mellangrädde och citronsaft. Mixa soppan lite slarvigt med mixerstav.

3. Hårdkoka äggen. Skala och halvera dem. Smaka av soppan med salt och kajennpeppar och servera med ägghalvor och bröd.

Näring/portion: 510 kcal, 25 g fett, 26 g protein, 42 g kolhydrater