Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Recept

Torsk med rödbetsvinägrett

Ingredienser. Torsk med rödbetsvinägrett

Portioner: 2

400 g färsk torskfilé
smör
vetemjöl
½ kg fina rödbetor
1 msk balsamvinäger
½ dl olivolja
rödbetsskott eller rucola
ca 200 g haricots verts eller vaxbönor

Koka rödbetorna mjuka, cirka 20 minuter om de är späda, annars längre. Skölj under kallt vatten och skala.

Blanda balsamvinäger och olivolja i en skål, salta och peppra ur kvarn. Klyfta rödbetorna och vänd ner dem i dressingen. Det hela får gärna vara ljummet när det hälls över fisken.
Skär fisken i portionsbitar. Vänd i mjöl och stek i generöst med smör på ganska stark värme, tre minuter per sida. Stek skinnsidan först så blir det lättare att vända. Salta och peppra ordentligt.

Lägg upp torsken på tallrikar och häll rödbetorna med dressingen över. Toppa med en hög rödbetsskott eller rucola.

Servera kokta haricots verts eller andra bönor till. Koka bönorna i 3–5 minuter och glöm inte att spola under kallt vatten en stund när de kokat färdigt, då behåller de sin vackra färg. Gottegrisar kan lägga tillbaka bönorna i kastrullen och slunga dem hastigt med en smörklick.