Ugnsbakad färsk vitlök

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 småportioner

4 färska vitlökar
rikligt med havssalt
2 msk olivolja

Färsk vitlök – alltså den som har någon decimeter stjälk och ofta lite lilafärgad – dyker upp allt oftare i butikerna. Sådan blir god om man ugnsbakar den lätt saltad och bestruken med olivolja. Det här receptet går att kombinera med helstekt oxfilé.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa vitlökarna (skär bort eventuella torr eller ful blast) och klyv dem på längden.

Annons:

2. Lägg halvorna – med snittytan uppåt – på en smord plåt. Salta och pensla med olja. Sätt in i ugnen.

3. Låt baka i 10 minuter och sänk värmen till 125 grader (nu kan den brynta oxfilén sättas in om den tillagas samtidigt) och låt vitlöken långsamt mjukna i 30–40 minuter. Ta ut och servera på en gång.

Tillhörande recept:
Helstekt oxfilé med paprika- och pepparsås

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

embassy
Foto:Sayyid Azim/AP Bombattentatet mot USA:s ambassad i Kenya 1998.

 Mot USA-ambassader 1998. Son misstänks vara bödeln på IS videor. 3  1 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

 Se topplistan. Lyckligast är man i ett litet land i Latinamerika. 21  4 tweets  17 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Viktors val: Därför chockfloppade MP

 ”Inte lika muntert längre.” Här är valets oberättade historia.

Annons:

 För att ta sig tillbaka. ”Det är en man som vet det bättre än någon annan, och det är Peter själv.”

northug_dahlie244
Foto:TT

 Northugs promille avslöjad. Så berusad var han. 12  1 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: