Ugnsbakad färsk vitlök

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Ingredienser

Portioner: 4 småportioner

4 färska vitlökar
rikligt med havssalt
2 msk olivolja

Färsk vitlök – alltså den som har någon decimeter stjälk och ofta lite lilafärgad – dyker upp allt oftare i butikerna. Sådan blir god om man ugnsbakar den lätt saltad och bestruken med olivolja. Det här receptet går att kombinera med helstekt oxfilé.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa vitlökarna (skär bort eventuella torr eller ful blast) och klyv dem på längden.

Annons:

2. Lägg halvorna – med snittytan uppåt – på en smord plåt. Salta och pensla med olja. Sätt in i ugnen.

3. Låt baka i 10 minuter och sänk värmen till 125 grader (nu kan den brynta oxfilén sättas in om den tillagas samtidigt) och låt vitlöken långsamt mjukna i 30–40 minuter. Ta ut och servera på en gång.

Tillhörande recept:
Helstekt oxfilé med paprika- och pepparsås

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

 Skyldig privatperson över 40.000 kronor. Annan dryck i flaskorna. 24  8 tweets  16 rekommendationer  0 rekommendationer

 Regissören avslöjar. Den ökände karaktären i ”Egenmäktigt förfarande” bygger på honom. 56  17 tweets  39 rekommendationer  0 rekommendationer

Roy-Andersson-144
Foto:TT
Annons:
yxman
Foto:AP

 New York. Poliserna poserade för foto – då anföll mannen utan förvarning.

 Ministrarnas resultat. Vem fick 0,7 och vem fick 2,0?

 Utbildningsministern fick 2,0. Gustav Fridolins bästa tips.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: