Ugnsbakad färsk vitlök

Publicerad 2007-03-19 10:25

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Ingredienser

Portioner: 4 småportioner

4 färska vitlökar
rikligt med havssalt
2 msk olivolja

Färsk vitlök – alltså den som har någon decimeter stjälk och ofta lite lilafärgad – dyker upp allt oftare i butikerna. Sådan blir god om man ugnsbakar den lätt saltad och bestruken med olivolja. Det här receptet går att kombinera med helstekt oxfilé.

1. Sätt ugnen på 225 grader. Ansa vitlökarna (skär bort eventuella torr eller ful blast) och klyv dem på längden.

2. Lägg halvorna – med snittytan uppåt – på en smord plåt. Salta och pensla med olja. Sätt in i ugnen.

3. Låt baka i 10 minuter och sänk värmen till 125 grader (nu kan den brynta oxfilén sättas in om den tillagas samtidigt) och låt vitlöken långsamt mjukna i 30–40 minuter. Ta ut och servera på en gång.

Tillhörande recept:
Helstekt oxfilé med paprika- och pepparsås

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

apotek500
Foto:Nicklas Thegerström

Apoteket AB får särställning. Marknaden stramas åt om S vinner valet. 5  3 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

skagg_244119
Foto:TT

Snart ryker skägget! Det tror forskare som drar kopplingar mellan skägget och evolutionen. 15  0 tweets  15 rekommendationer  0 rekommendationer

Vad föredrar du?

Trotsar ledningens beslut. Folkets hus i Göteborg tänker inte följa riksorganisationens rekommendationer.

akesson_144102
Foto:TT

Folkets hus stoppar SD. ”Inga rasistiska organisationer.” 4524  174 tweets  4350 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons: