Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Våfflad sandwich med tonfisk och schweizerost

Foto: Alexander Mahmoud

Sandwichar är fina mellanmål. Man kan göra i ordning dem i förväg och våffla dem när hungern sätter in. Använd gärna dolma eller sivri eller annan paprika med lite stark smak.

Ingredienser. Våfflad sandwich med tonfisk och schweizerost

4 sandwichar
20 minuter
8 skivor formbröd eller annat vitt bröd
smör att bre med
200 g tonfisk i olja, avrunnen vikt
100 g riven schweizerost, emmentaler eller gruyère
1 grön paprika
4 tsk sriracha-sås eller annan stark chilisås

1. Kantskär bröden om ni vill. Bre alla bröden med smör. Låt tonfisken rinna av. Riv osten. Gröp ur paprikan och skär i tunna skivor.
2. Fördela tonfisk, ost och paprika på hälften av brödskivorna. Klicka på sriracha-sås. Lägg på resten av brödskivorna. Kläm till ordentligt så det håller ihop.
3. Stek smörgåsarna i en smörgåsgrill eller ett våffeljärn. Servera på en gång.
Tips: Andra goda varma dubbelmackor kan bestå av: ost, skinka, senap och kapris; grillad kyckling, grillsås och ost; rökt lax, crème fraiche, dill och ost; salami, röd paprika och ost.