Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Recept

Vegetarisk schnitzel

Foto: Erik Ardelius

”I Ungern panerar vi nästan allting, till och med glass”, berättar kocken Norbert Simon. Vill man göra en vegetarisk schnitzel är det alltså inga konstigheter, och man kan använda många olika grönsaker. Här är en variant med zucchini, men även blomkål och svamp kan paneras på samma sätt.

Ingredienser. Vegetarisk schnitzel

4 portioner
2 zucchini
salt
svartpeppar
timjan
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
½ kg vetemjöl
4-5 ägg
0,5-0,7 kg ströbröd
50 g smör
3 dl rapsolja

1. Skär zucchinin på längden i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Salta på zucchinin och låt stå fem minuter. Torka bort den vätska som dragits ut. Krydda skivorna med salt, peppar, timjan och vitlök.
2. Panera och stek på samma sätt som wienerschnitzel (se separat recept).