Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Reportage

Lägg pizzan på grillen

Att laga pizza eller mackor på grillen blir ofta en succé, särskilt om gästerna får välja pålägg.

Vitsen med att laga pizza på grillen är att brödet och all fyllning får en härligt rökig och fyllig smak. Jag tror verkligen inte att ni blir besvikna om ni provar. Att bjuda vänner eller släkt på grillpizza borde bli en succé, särskilt om man lägger olika fyllningar i skilda partier så att gästerna kan välja fritt.

Det finns flera olika metoder. Somliga använder en rund eller kvadratisk metallplåt på grillen och sätter på lock så att pizzan gräddas på medelvärme i härlig rök.

Jag föredrar om också bottnen blir grillad, men det kräver att man är försiktig och inte bränner den. För att göra det enkelt för sig lagar man tomatsåsen och blandar och knådar degen i god tid i förväg. Då blir slutet förhoppningsvis en baggis.