Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Hej !
Mitt DN Ämnen jag följer Sparade artiklar Kundservice Logga ut
Reportage

Påskmat för alla smaker

Ägg, sill, lax, lamm - snart är det dags för årets påskfest! Inspireras av våra recept på både mat och godis till påskbordet.

Jens Linders påskbuffé 2011 – örtiga rätter med ägg, lamm och lax. Kronstam väljer passande drycker till.

Påskgodis – Roy Fares fixar påskgodis och kakor: macarons med ägglikör, snickers-shortbread, hallonremmar, marsipanrutor och kokos- och aprikossplitt.

Kronstams påskbuffé – Bengt-Göran Kronstam dukar upp en härlig förrättsbuffé, lamm till huvudrätt och sufflé till dessert.

Ekologisk påskmeny Carina Brydling bjuder på klassiska smaker och Bengt-Göran Kronstam har hittat rätt viner.
Förrätt: Sparris royal
Varmrätt: Lammytterfilé med grillade grönsaker
Efterrätt: Rabarbersorbet på nötsmulor och kryddgrädde

Gör ditt eget påskgodis – Jens Linder har träffat två sockerbagare på Marsipangården i Trosa som delar med sig av tips och recept.

Fler menyförslag:
Kocken Tommy Myllymäki bjuder på en rustik meny som räcker till många.

Jens Linders påskmeny för finsmakare och en orientalisk påskmiddag.

Och så några lättare lax- och sillrätter från DN:s provkök.

Påskrätter:
Mannerströms lammstek
Leif Mannerström lagar sitt påsklamm med vitlök, honung och citron.

Påsktårtor:

Fyra chokladspäckade tårtor som passar sötsugna påskfirare.
Cecilias tryffeltårta
Chokladmoussetårta med hallon
Påsktårta med choklad och porter
Farmors enkla påsktårta

Läs också:
Fyll ägget – utan att tömma plånboken