Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Alf Svensson håller sig utanför partiledarkampen

Förre KD-ledaren Alf Svensson vill inte blanda sig i debatten om vem som ska leda partiet. Han nöjer sig med att konstatera att det för närvarande finns två kandidater till posten.

– Jag tycker att det är oerhört viktigt och angeläget att det nu i mycket vänskaplig anda sker presentationer av kandidaterna och deras program och att det inte blir några slags falanger inom partiet, säger Alf Svensson och fortsätter:

– Vilken utgången än blir ska den utgången respekteras av alla parter. Det är vad som krävs av varje medlem i ett demokratiskt parti - att man respekterar en demokratisk process.

Vad krävs för att vända opinionssiffrorna?

- Det krävs att Kristdemokraterna framstår som ett värdeorienterat parti. Det behövs inte fyra partier som i mun på varandra använder ordet jobbskatteavdrag, hur viktigt detta än är. Varje parti måste ha sina unika argument annars behövs man inte som parti, säger Alf Svensson.

 Vilket är KD:s unika argument?

– Att Kristdemokraterna är ett deciderat värdeorienterat parti, säger Alf Svensson.

Har KD varit dålig på profilera sig som det?

– Utan att på något sätt kritisera, vill jag ändå säga att det är förutsättningen för framgång att den tonen blir klarare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.