Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Politik

Alla turer kring S-ledaren

Det har varit ett stormigt halvår sedan Håkan Juholt valdes till S-ledare tidigare i år. 25 mars: Håkan Juholt väljs till S-ledare.

26 mars: Håller sitt första stora tal, men tvingas direkt modifiera löftet om att se över pensionssystemet.

28 mars: Dagens Industri avslöjar att hans ”kulbo” Åsa Lindgren dömts för bedrägeri till villkorlig dom och dagsböter 2007. Valberedningen visste inte om det när Juholt föreslogs som S-ledare.

29 mars: Juholt gör sin första svängning i frågan om den svenska Libyeninsatsen.

31 mars: Den föräldralediga bostadspolitiska talesmannen Maryam Yazdanfar sparkas från sin post. I och med att partisekreteraren Ibrahim Baylan redan avgått finns ingen med utomeuropeisk bakgrund kvar i Juholts lag.

20 april: Svänger om fastighetsskatten. Han säger till TV4 att han inte vill ändra skatten utan att regeringen är med på det. I en tidigare DN-intervju sade han sig vilja ändra den.

24 april: Expressen rapporterar om Håkan Juholts samtal med sin särbo i en skybar i Istanbul, där han klagar över drinkpriset och sägs läsa upp interna mejl.

1 maj: Förstamajtalar i Falun, men kommer för sent och missar demonstrationståget.

29 september: Ett mejl från Carina Moberg, S-gruppledare i riksdagen, om skuggbudgeten läcker ut. ”Vi har en budgetmotion som inte håller måttet vare sig till form eller innehåll”, skriver hon. Först efter flera ändringar får Juholt och ekonomisk-politiske talesmannenTommy Waidelich igenom sin budget.

7 oktober: Aftonbladet avslöjar att Juholt fått upp till 90 000 kronor för mycket i bostadsbidrag från riksdagen för lägenheten i Västertorp i södra Stockholm.