Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Reinfeldt vill fokusera på arbetskraft

Foto: Adam Ihse/TT

Framför ”Arbetskraften lyfter Sverige” i lysande bokstäver frälste Fredrik Reinfeldt nästan 3.000 moderatpolitiker. ”Det är kärnan i vad vi moderater tror på”, säger Fredrik Reinfeldt.

Fredrik Reinfeldts tal för att elda valarbetarna inför höstens val inramades med en rad attribut som för tankarna till amerikanska partikonvent. Konfetti, mängder av ballonger och hög musik.

Moderatledaren kom in på scenen till tonerna av ”Also sprach Zarathustra”, samma intro som Elvis brukade ha under de sista åren av sin karriär, då han mestadels uppträdde i Las Vegas.

Under talet präntade Fredrik Reinfeldt in partiets nya budskap ”Arbetskraften lyfter Sverige”. Sedan alliansen kom till makten 2006 har arbetslösheten ökat. Samtidigt har sysselsättningen ökat räknat i antal, liksom den totala arbetskraften.

Det vill Fredrik Reinfeldt fokusera på i stället för arbetslösheten. I slutet av talet uppmanade han de nästan 3.000 lokalpolitikerna att hoppa jämfota så att Socialdemokraterna skulle känna kraften i arbetskraften.

Moderatledaren gick också till angrepp mot Stefan Löfven för att han inte vill göra upp före valet med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. En internationell utblick med anledning av krisen i Ukraina fick också stora applåder.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.