Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Politik

Romson vill ta vara på valframgången

Åsa Romson var inte förvånad över att hennes segermarginal till huvudkonkurrenten Mikaela Valtersson var så stor.

– Nej, det känns väldigt skönt att kongressen fick ge ett tydligt utslag så att vi som är valda vet att vi har ett så starkt stöd. Sen är inte det här en idolomröstning utan vi fortsätter att jobba tillsammans i ett lagarbete, sade hon.

Mikaela Valtesson har redan före valet sagt att hon inte är säker på om hon tänker fortsätta som ekonomiskpolitisk talesperson, om hon inte blir vald till språkrör.

– Jag ska tänka över sommaren, sade hon.

De viktigaste politiska uppgifterna blir, enligt Romson, att ”stärka de dagsaktuella politiska frågorna”.

– Vi ska visa att Miljöpartiet är berett att axla det ansvar som vi har som riksdagens tredje största parti och vara ute i den breda samhällspolitiska debatten.

– Men jag tror att vårt viktigaste uppdrag är att stärka partiet när det gäller att ta hand om den stora valframgång vi faktiskt hade i höstas med medlemstillströmning och väljarstöd – och den mycket intressanta situationen när vi är ute och talar med aktörer i hela samhällslivet, sade Romson.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.