Så minns vi nyhetsåret 2012

 
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

SD-skandalen, rättegången i Oslo, debatten om hur svarta porträtteras och S ledarskapsbyte var några av de sista händelserna på denna jord. I alla fall om man ska tro de många undergångsteorier som cirkulerar på internet.

SD-skandalen, rättegången i Oslo, debatten om hur svarta porträtteras och S ledarskapsbyte var några av de sista händelserna på denna jord. I alla fall om man ska tro de många undergångsteorier som cirkulerar på internet.

Årets löp summerar 2012. I studion sitter Mats J Larsson, Ulrika By och Viktor Barth-Kron tillsammans med programledaren Jenny Nordlander. Dessutom bidrar Hanne Kjöller, Mattias Carlsson och Clas Svahn med sina berättelser från året.

Se hela programmet ovan, eller hoppa direkt till de olika ämnena här:

Annons:

DN chansade rätt om Etiopiensvenskarna. Mats J Larsson var i Addis Abeba när journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson frigavs. På chans flög han till Istanbul, och fick till slut en första intervju. I Årets löp berättar han om chansningen som gick hem.

Därför upprör debatten om rasstereotyper. En debatt som har återkommit under 2012 är den om hur vi framställer svarta människor i böcker, media och film. Makode Lindes tårta, Tintin, Lilla hjärtat och nu senast Kalle Ankas jul har alla varit centrum för debatten. Årets löp frågar sig var gränsen går.

Läsartips ledde till avslöjandet. Mattias Carlsson berättar om granskningen av myndigheters slöseri med skattepengar. Hör intervjusvaret som fällde Tillväxtverkets vd Christina Lugnet i Årets löp.

Han hade störst betydelse i politiken. Under 2012 stormade det kring Sverigedemokraterna, Sten Tolgfors fick avgå efter Saudiskandalen och Socialdemokraterna bytte partiledare. Årets löp diskuterar vilket som var den största politiska händelsen.

Så brottas de överlevande med Utøya. Hanne Kjöller och Ulrika By har lyssnat på de överlevande efter massakern på Utøya, och följt rättegången i Oslo på nära håll. Efter många veckor kunde till slut Norges värsta massmördare få sitt straff.

”Finns många undergångsteorier.” DN:s expert på övernaturligheter ser tre dominerande teorier om jordens undergång – och tror att ett av hoten faktiskt kan vara värt att ta på allvar. Hör Clas Svahn i Årets löp.

0 . Per sida:

Andra har läst

Mer från förstasidan

Kalmar.Pedofilrattegang.500
Foto: TT

 Har anmält domare för barnporrbrott. Hotar hoppa av pedofilmålet. 74  18 tweets  53 rekommendationer  3 rekommendationer

 Övergrepp på förskola i Högsby. Dom mot misstänkt pedofil fördröjd.

 Misstänkte pedofilen: Jag förtjänar att sitta inne. 34  3 tweets  31 rekommendationer  0 rekommendationer

 DN:s samlade rapportering. Alla artiklar om misstänkte pedofilen i Kalmar.

LarsFaring144
Foto: Jonas Lindstedt

 Dyra påminnelseavgifter. Räkningarna du inte vill missa att betala i sommar. 43  4 tweets  39 rekommendationer  0 rekommendationer

 Bästa tipsen: Så slipper du höga mobilräkningar på utlandsresan. 2  1 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Mjältbrand och smittkoppor. Har fått amerikanska myndigheter att stänga två anläggningar. 6  1 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

Virus144
Foto: AP

 Låg i en kartong. Bortglömt smittkoppsvirus hittat i USA.

Annons:
brasilien-500
Foto:Daniel Nilsson

 DN i Teresópolis. Brasilien har inte mycket att vinna i bronsmatchen. 3  2 tweets  0 rekommendationer  1 rekommendationer

 Tyskarna brända av historien. Tunga förluster i tidigare mästerskap.

 Pelle Blohm: Jag håller med van Gaal – bronsmatchen behövs inte. 2  1 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Det blev ett fantastiskt VM. För Brasilien blev det ett brutalt uppvaknande.  Johan Esks krönika. 5  1 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

 Brasiliens president: VM-förlusten påverkar inte valet i höst.

Uppsnack inför avslutningen av fotbolls-VM

 Uppsnack inför avslutningen av fotbolls-VM. Med DN:s krönikör Johan Esk.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: