Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sverige

Pojke lämnades utan tillsyn – blev biten

När en mamma tog av den 1,5-årige sonens tröja upptäckte hon att pojken blivit biten ett femtontal gånger. Nu visar Malmö stads egen utredning att pojken lämnades utan tillsyn i upp till tio minuter på en förskola.

– Utredningen visar att vi under hela barnets vistelse hade en tid på fem till tio minuter då vi inte hade tillsyn ute på skolgården, säger Margaretha Danielsson, utbildningschef på förskoleförvaltningen, till Sydsvenskan.

Missförstånd mellan pedagoger i samband med överlämningen ska ha lett till att pojken glömdes bort.

– Att vårdnadshavaren inte fick information när barnet lämnades över om att han hade varit ledsen, det är en brist hos oss. Vi har säkrat upp våra rutiner så att det inte händer igen, säger Danielsson.

Förvaltningen ser allvarligt på händelsen och rutinerna för överlämning mellan personalgrupper har setts över, enligt Danielsson. Pojkens mamma berättar att sonen tagits ur förskolan där han blev biten, och att han ska placeras i en annan skola.

När en mamma tog av den 1,5-årige sonens tröja upptäckte hon att pojken blivit biten ett femtontal gånger. Malmö stads egen utredning visar att pojken lämnades utan tillsyn i upp till tio minuter på en förskola. Arkivbild.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.