Så ska dödsfallen på våra vägar bli ännu färre

Grafik: Stefan Rothmaier

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Antalet omkomna i trafikolyckor förra året var det näst lägsta i modern tid och stannade preliminärt vid knappt 300 dödade. För att i framtiden pressa ned dödstalen ytterligare blir cyklisterna nästa målgrupp men även en fortsatt översyn av fartgränserna ska bidra till färre trafikdödade.

Antalet omkomna i trafikolyckor förra året var det näst lägsta i modern tid och stannade preliminärt vid knappt 300 dödade. För att i framtiden pressa ned dödstalen ytterligare blir cyklisterna nästa målgrupp men även en fortsatt översyn av fartgränserna ska bidra till färre trafikdödade.

2012 blev ett positivt år för säkerheten på de svenska vägarna med färre antal omkomna än 2011 och det näst bästa året sedan mitten av 1940-talet då antalet bilar började öka i Sverige. Bara 2010 har sedan olycksstatistiken började föras varit bättre med färre trafikdödade.

– Det går i rätt riktning nu. Om det går tillräckligt fort är en annan sak. Det minskande antalet omkomna beror till stor del på att antalet mötesfria vägar ökar. Men förnyelsen av den svenska bilparken ger det största bidraget till säkerheten, konstaterar Claes Tingvall, trafiksäkerhetsdirektör på Trafikverket.

Annons:

Utvecklingen är mycket positiv inte bara för bilisterna utan också för motorcyklisterna.

– Det är inte lätt att bryta en negativ trend där, men det har vi gjort. Både antalet dödade och svårt skadade motorcyklister minskar, säger Claes Tingvall.

Nästa steg för att förbättra säkerheten på vägarna ytterligare är enligt honom att bilarna kommer att bli ännu bättre och ge ett allt större bidrag till trafiksäkerheten:

– Men nu måste vi också ägna oss mycket mer åt framför allt cyklisterna. För det är den grupp som skadas mest, och som måste prioriteras högst, säger Claes Tingvall.

– Vi har också en resa kvar att göra när det gäller hastigheterna på vägarna, säger han.

2011 var antalet omkomna i trafiken 319. Under 2010 – det hittills minst dödsolycksdrabbade året sedan mitten av 1940-talet – omkom 266 personer. De värsta åren med flest trafikdödade är 1965 och 1966 med 1 313 omkomna på vägarna båda de åren.

– I Sverige har det varit en långsiktig trend med allt färre omkomna, säger Jan Ifver, statistiker på Transportstyrelsen.

Mötesfria vägar, säkrare bilar, rondeller och fartkameror har bidragit till den positiva utvecklingen. De nyare bilarna är så väldigt mycket bättre än de äldre, framför allt på grund av antisladdsystemen, bältespåminnarna och krocksäkerheten. Andra viktiga säkerhetsdetaljer är automatiska nödbromssystem, hjälpmedel för att hålla bilen på rätt kurs, och alkolås.

De krocksäkrare bilarna har enligt Jan Ifver gjort att ungefär dubbelt så många överlever i dag som för tio år sedan.

– Det är fantastiskt. Men det är ingen slump: Det är den moderna, säkrare bilen och den bra byggda, mötesfria vägen som hjälps åt för att rädda människoliv och undvika personskador, säger Maria Krafft, forskningschef för Folksams trafik- och miljöavdelning.

Att 2012 blev så positivt beror också på saker vi inte rår över, menar Jan Ifver. Lågkonjunktur påverkar positivt genom att biltrafiken minskar. En snörik vinter är gynnsamt, eftersom folk kör försiktigare och snön är skyddande om man åker av vägen.

– Snörika vintrar minskar antalet dödliga singelolyckor markant. Däremot ökar singelolyckorna när det är halt, säger Jan Ifver.

Antalet svårt skadade har också minskat de senaste tio åren. Men där är det svårare att få rättvisande siffror eftersom underrapporteringen är stor.

Antalet omkomna ökade till 1967 då vi fick högertrafik och 1968 när Trafiksäkerhetsverket bildades. Efter det slopades den fria farten på vägarna och krav på bilbältesanvändning kom. Men fram till 1979 omkom ändå över 1 000 personer varje år på de svenska vägarna. Först efter 2003 minskade antalet omkomna till under 500 om året.

Läs mer:

”Jag hade änglavakt”

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

nyren1000
Foto:Magnus Hallgren

 Ska offentliggöras i dag. Skulle ha blivit ordförande i Industrivärden.

 Birgitta Forsberg: Medan toppnamnen seglat vidare har de som ska städa upp haft det tufft.

forsberg
Foto:DN
nepal1000
Foto:Reuters, AP

 Över 2 500 döda. Svenska Sida beviljar stöd för räddningsinsatser. 2  1 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

trygg288
Foto:Oskar Kihlborg

 Tar sig inte därifrån. Svenske klättraren på 5 600 meters höjd i Nepal. 61  9 tweets  52 rekommendationer  0 rekommendationer

 ”Det är bara borta.” Historiska monument reducerade till högar av bråte och tegel. 3  2 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

nepal_488
Foto:AFP

 300 000 utlänningar i landet. Svårt få kontakt med turister i Nepal.

nepalfiskben1000
Foto:AP

 Se bilder från platsen. Jordskalvet har ödelagt Nepals huvudstad Katmandu. 13  3 tweets  10 rekommendationer  0 rekommendationer

evertsson-288
Foto:Bildbyrån

 Växjös sportchef hade firat med spelarna. ”Gjorde allt han kunde för att skydda sig själv och sin sambo.” 3  2 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
agg488
Foto:AFP

 Blåaktiga fossiler. Den kinesiska staden Heyuan verkar byggd på ett jättelikt dinosauriebo. 146  23 tweets  123 rekommendationer  0 rekommendationer

seger-1000
Foto:AFP

 ”Pinsamt dåligt.” Svenska stjärnan stoppad i Champions League. 1  0 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: