Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Sverige

SD-politiker föll ner i slukhål

Daniel Petersson framför slukhålet han ramlade ned i.
Daniel Petersson framför slukhålet han ramlade ned i. Foto: Martin Brusewitz/Helsingborgs Dagblad

SD-politikern Daniel Petersson var på väg till ett budgetmöte. Då öppnade sig trottoaren och han föll ner i ett slukhål. ”Jag blev chockad”, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Daniel Petersson är vice ordförande i Landskrona kommunfullmäktige skulle ha möte med sitt parti som är mitt uppe i budgetarbetet. Han parkerade sin cykel utanför en restaurang i Landskrona, där han gick in och köpte lunch. När han kom ut igen och hade låst upp cykeln gav stenplattorna i trottoaren vika och ett stort hål öppnade sig.

Daniel Petersson föll rakt ner, iklädd sin kostym och svarta rock, i geggig sörja, skriver HD. Han blev blöt upp till midjan.

– Som tur var skadade jag mig inte. Det var som att sätta sig i ett stort badkar, jag måste hem och byta kostymen.

Slukhålet ska ha skapats av att ett rör sprungit läck och att forsande vatten har spolat bort jorden och urholkat trottoaren.

– Det här röret hör till huset och är inte vårt. Men det finns många gamla rör i Landskrona. Vissa är från 1908. Vi har haft tur som inte har haft fler läckor i år, säger Rolf Olofsson, arbetsledare för Nordvästra Skånes vatten och avlopp, som är på plats och gräver efter det läckande röret.

Daniel Petersson räddades av sin mamma, som kom i pickup och hämtade både honom och hans cykel, skriver HD.