Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Hackare stal lösenord från Twitter

Twitter attackerades i veckan av hackare som bland annat kom över omkring 250 000 lösenord, meddelar mikrobloggtjänsten.

Lösenorden var krypterade men har återställts för säkerhets skull, skriver bolaget i ett blogginlägg. Berörda användare har kontaktats eller kommer att kontaktas inom kort för att få nya lösenord.

Twitter skriver att attacken "inte utfördes av amatörer" och att andra företag och organisationer också kan ha utsatts.

Troligen har hackarna tagit sig in i systemet via någon anställds dator genom ett säkerhetshål i Java.

Det finns även en risk för att de kommit åt andra konton om man har använt samma användarnamn och lösenord, enligt säkerhetsexperten Ashkan Soltani skriver Sky News.

Även om bara en liten andel av Twitters användare är berörda av hackerattacken rekommenderar Soltani alla att byta sitt lösenord. Välj ett som är tio tecken långt och innhåller både siffror och bokstäver. Ha dessutom alltid olika lösenord till dina konton.

Twitter har omkring 200 miljoner aktiva användare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.