Kriget i Syrien

Minst 50 döda i Homs

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Hårda strider rasade på fredagen i staden Hula i den syriska provinsen Homs. Enligt aktivistkällor dödades minst 50 människor, däribland 13 barn.

Hårda strider rasade på fredagen i staden Hula i den syriska provinsen Homs. Enligt aktivistkällor dödades minst 50 människor, däribland 13 barn.

– Det var en regelrätt massaker som ägde rum och FN-observatörerna gjorde ingenting, sade Rami Abdel Rahman från Londonbaserade Syriska observatoriet för mänskliga rättigheter i telefon till nyhetsbyrån AFP.

FN-observatörerna i Syrien är obeväpnade och kan inte ingripa i regelrätta strider.

Annons:

Aktivisten Ahmad Kassem sade att rebellerna besvarat eldgivningen, tillfogat regimstyrkorna förluster och förstört fem stridsvagnar.

Vissa av bombangreppen i Syrien är så sofistikerade och så omfattande att det tyder på att "etablerade terrorgrupper" är inblandade, säger FN-chefen Ban Ki-Moon i sin senaste rapport till säkerhetsrådet.

Ban uppmanar andra länder att inte förse någondera parten i Syrien med vapen, militär hjälp och träning. Han gör bedömningen att oppositionen kontrollerar en påtaglig andel av de syriska städerna nu.

Han säger att "små framsteg har gjorts i vissa frågor" som omfattas av fredsplanen, men att våldsnivån i landet är kvar på en "rätt så hög nivå". Helhetsläget förblir enligt Ban "oerhört allvarligt".

FN:s och Arabförbundets sändebud till Syrien, Kofi Annan, ska åka till Damaskus inom kort, det första besöket sedan han lade fram sin fredsplan i mars.

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

Taltlager-500
Foto:Anna Silver

 Läger med EU-migranter. Knivbeväpnade personer dök upp i lägret. 165  21 tweets  142 rekommendationer  2 rekommendationer

Det är ett problem som blivit allt vanligare i villaområden runt om i landet.  Läs mer. 7  2 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

robotgräsklippare
Foto:TT
Annons:
Miley
Rodrigo Palacios råttsvansfrisyr.

 Virala VM-succéer. De tio mest spridda VM-skämten på nätet. 103  16 tweets  85 rekommendationer  2 rekommendationer

Annons:
filformat
Foto:Alamy

 Så gör du. Miljontals texter, bilder och filmer riskerar att begravas för alltid i bristfälliga filformat. 3  2 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

 Blev 90 år gammal. Erhöll Nobelpriset i litteratur 1991 som första sydafrikanska. 7  5 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Nadine-Gordimer-144
Foto:DN
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: