Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Världen

Mohamed Belkaid misstänks för delaktighet i Parisdåden

Mohamed Belkaid, som en tid bott i Sverige och som dödades i ett antiterrortillslag i Bryssel i tisdags, tros ha haft en roll i Parisdåden i november som dödade 130 människor, uppger belgiska åklagare.

Just nu: Stor polisinats pågår i Bryssel

Enligt den belgiske åklagaren ska Belkaid fem dagar efter attentaten i Paris ha överfört pengar från Bryssel till den kvinna som hyrt en lägenhet i Paris, där attentatsmännen kunde gömma sig, skriver nyhetsbyrån Het Nieuwsblad.

Enligt de belgiska utredarna var 35-åringen känd under falskt namn, Samir Bouzid. Och det var under det namnet som Belkaid körde den för Parisdåden misstänkte Salah Abdeslam, som fortfarande befinner sig på flykt, den 9 september 2015 två månader före dåden.

Samma falska identitet använde Belkaid då han förde över 750 euro till en kvinna som sedan dödades i samband med polisens stormning av en lägenhet i Saint-Denis några dagar efter Parisattackerna.

Under fredagen skrev den franska tidningen Nouvel Observateur att Salah Abdeslam kan ha varit i den lägenhet som 35-åringen dödades i vid räden i tisdags. Enligt tidningen ska dna-spår som hittats i lägenheten ha kunnit knytas till Abdeslam.