Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Världen

Nya knivattacker på Västbanken

Israeliska soldater angreps på torsdagen av knivbeväpnade palestinier på Västbanken i två separata attacker. Det uppger den israeliska armén, som även meddelar att de fyra angriparna sköts ihjäl.

I den ena attacken rörde det sig om tre män som attackerade soldater nära Gush Etzion, en judisk bosättning söder om Jerusalem. En stund senare dödades en 16-årig pojke när han försökte knivhugga soldater nordost om Hebron. Hans kusin dödades på samma plats och under samma omständigheter för två veckor sedan.

Nästan dagligen sker våldsdåd i Israel och de palestinska områdena. Sedan den 1 oktober har 22 israeler, en amerikan och en eritrean fått sätta livet till medan 143 palestinier dödats av israeliska soldater, oftast när de genomfört attacker.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.