Stor skogsbrand på spanska solkusten

Uppdaterad 2012-08-31 21:08. Publicerad 2012-08-31 18:15

Skogsbranden vattenbombas.

Foto: Sergio Torres / AP Skogsbranden vattenbombas.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

En stor skogsbrand rasar i södra Spanien i närheten av turistorten Marbella. På fredagen hade en äldre man omkommit, flera skadats och tusentals människor evakuerats.

En stor skogsbrand rasar i södra Spanien i närheten av turistorten Marbella. På fredagen hade en äldre man omkommit, flera skadats och tusentals människor evakuerats.

– Branden är ryslig, med 10–15 meter höga lågor, säger Angel Nozal, borgmästare i Mijas, mellan Marbella och Malaga, till El Pais.

Skogsbranden är omkring 12 kilometer bred och har förvärrats av hetta och starka vindar. Minst en person har omkommit – en äldre man vars kropp påträffades i Ojen, norr om Marbella – och flera personer har förts till sjukhus med allvarliga brännskador.

I utkanten av turistorten Marbella har tusentals människor evakuerats, bland annat till en stor idrottsanläggning.

Drygt 300 brandmän kämpade på fredagen mot lågorna understödda av flygplan och helikoptrar. På kvällen hade vindarna avtagit i styrka och myndigheterna uppgav att elden eventuellt kunde vara inom kontroll inom de kommande timmarna.

Branden bröt ut på torsdagen utanför Malaga och spred sig sedan västerut mot Marbella.

– Det är utan tvekan den värsta branden vi har haft i Malaga, säger Elias Brendodo som är regeringschef i provinsen Malaga till en spansk radiokanal.

Spanien har drabbats av ovanligt många skogsbränder under sommaren. Torka och rekordhöga temperaturer är några av förklaringarna.

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

saturnus_244119
Foto:TT

”Spännande och oväntat.” Forskare har sett tecken på att planeten väntar tillökning. 36  3 tweets  32 rekommendationer  1 rekommendationer

tyreso-500
Foto:Christine Olsson / TT och Niklas Larsson / Bildbyrån

Tyresöbacken förvånad. ”Självklart tycker jag att den bör tv-sändas.”

Annons:

Enligt åtal. Kvinnan bands fast, våldtogs och stacks med en blodig kanyl.

Annons:
Annons: