Världen

Syriska styrkor har återtagit Palmyra från IS

01:06. Syriska regimstyrkor uppges ha återtagit kontrollen över den IS-kontrollerade staden Palmyra. Tillbakadragandet är ett betydande nederlag för jihadistgruppen.

Syriska regeringsstyrkor har tagit kontroll över hela Palmyra, uppger en militärkälla för nyhetsbyrån AFP. Striderna om kontrollen av staden, som intogs av jihadistgruppen Islamiska staten (IS) i fjol, har rasat i flera dagar.

– Efter hårda strider under natten har armén nu full kontroll över Palmyra, båda de historiska platserna och bostadsområdena, säger källan.

Syriska regimstyrkor har tagit kontroll över den IS-kontrollerade staden Palmyra, bekräftar oppositionella SOHR för TT.

Palmyra återtogs av de syriska regeringsstyrkorna i morse, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som bevakar kriget från Storbritannien.

– Det hände i morse, men det pågår fortfarande strider öster om staden. Majoriteten av IS-medlemmarna har lämnat Palmyra, men några har vägrat och stannat i staden, säger SOHR:s chef Rami Abdel Rahman till TT.

IS övertagande av Palmyra skapade rubriker världen över sedan extremisterna skövlat ovärderliga kulturskatter i den världsarvslistade staden.