Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

Världen

Trump får stöd av Palin

Foto: Mary Altaffer/AP

Den tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin förordar att fastighetsmagnaten Donald Trump ska leda landet som USA:s näste president. ”Nu är det slut på tassandet!” dundrade hon vid Trumps kampanjmöte i Iowa.

Palin uttalade sitt stöd för Trump när knappt två veckor återstår till nomineringsmötena i delstaten Iowa.

– Presidenten måste hålla oss säkra ekonomiskt och militärt, fortsatte Palin till publikens jubel.

I sitt tal framhöll hon Trump som en mästare i att träffa överenskommelser och som en person som kan ta befälet där det behövs. Samtidigt kritiserade hon president Barack Obama för att vara en svag ledare, framför allt när det gäller Islamiska staten (IS)

– Är ni redo för en överbefälhavare som kommer att låta våra soldater göra sitt jobb och åka och spöa IS?

Palin rackade ner på det republikanska etablissemanget som till stor del motarbetar Trump och anklagade dem för att använda "politisk korrekthet som en självmordsväst".

Palin var tidigare guvernör i Alaska och en förgrundsfigur i den konservativa Tea Party-rörelsen. 2008 utsåg Republikanernas presidentkandidat John McCain henne till sin vicepresidentkandidat. Därefter har hon stöttat flera kandidater på högerkanten, bland annat Trumps konkurrent Ted Cruz.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.