Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

stenis500
Foto:TT

 Nu krävs en förklaring. DN:s Johan Esk om ”Stenis” plats på 150-listan. 4  2 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

 Sveriges 150 bästa idrottare. Här är platserna 14 till 5 på DN:s lista. 6  2 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

 13 hockeyspelare på listan. Rätt tycker Bengt-Åke Gustafsson.

 Gunde slår Sixten, rätt eller fel? Rikard Grip har svaret.

Annie-Loof-500
Foto:TT

 Slutsatser i C:s valanalys: Har varit för tyst kring ett par viktiga frågor. 5  4 tweets  1 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Vetenskapsjournalisten Henrik Arnstad: Den svenska debatten återspeglar ofta klichéartade fördomar om hur ”riktiga fascister” måste se ut. 99  31 tweets  68 rekommendationer  0 rekommendationer

arnstad
Foto:TT

 DN Debatt: Här är det ideologiska stoffet som visar fascismen i SD. 1377  158 tweets  1211 rekommendationer  8 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: