Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Annons:
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Andra har läst

Mer från förstasidan

amortering500
Foto:TT

 ”Går väl långt.” Flera tunga ekonomer anser att nya kraven slår fel. 28  7 tweets  21 rekommendationer  0 rekommendationer

facebook244
Foto:AFP

Facebooks villkor ändras vid årsskiftet.  Godkänns automatiskt. 347  10 tweets  336 rekommendationer  1 rekommendationer

_--Tristan3
Foto:Daniel Ohlsson/TV4

 Tyst minut på skolan. Sörjs av familjen och vännerna i Visby. 28  12 tweets  15 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
IK-PUtin-61
Foto:All Over Press

 Yalehistoriker: ”Allierade i extremhögern vill få slut på nuvarande Europa”. 472  28 tweets  444 rekommendationer  0 rekommendationer

 Juletid är Postens tid. Kostar mer här än i alla andra nordiska länder.

paket144
Foto:TT
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

 Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

 Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: