Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

Publicerad 2011-05-26 16:58

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

”Är avskräckande.” Regeringen vill utrusta den nya generationen Gripenplan med kryssningsrobotar. 17  6 tweets  11 rekommendationer  0 rekommendationer

Karin-Enstrom-144
Foto:TT
Brollop500
Foto:TT

Bröllopssäsongen stundar. Allt fler lägger allt mer pengar på att gifta sig.

Gränslös glamour. Ingen botten i plånboken när kändisarna säger ja. Så mycket betalade de.

Vad vet du om bröllop? Gör frågesporten!

Brollop144
Foto:TT
Annons:

Hade glömt sin engelska. Arbetade som tennistränare i Uddevalla. 35  0 tweets  35 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!

Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: