Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Annons:

Andra har läst

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

lööf
Foto:Magnus Hallgren Centerledaren Annie Lööf i DN:s studio.

 Lööf i DN:s ”Rakt på sak”: Ska kunna bli arbetskraftsinvandrare. 272  37 tweets  234 rekommendationer  1 rekommendationer

ukraina_500
Foto:Paul Hansen Det ukrainska Azovregementet leds av en högerextrem nationalist.

 Carolus Löfroos, 26, strider i Ukraina. Har gått med i milisförband. 257  29 tweets  228 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 DN:s Mikael Holmström: Enligt Säpo bedriver i dag över 15 olika länder spionage i  Sverige.

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: