Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Annons:
Digital prenumeration

Mer från förstasidan

zaremba_storpuff
Illustration:Jesper Waldersten

 Rättvisans demoner. I dag inleds en ny artikelserie av Maciej Zaremba som undersöker fördomarna mot män i det svenska rättsväsendet. 92  35 tweets  57 rekommendationer  0 rekommendationer

piratebay288
Foto:TT

 Dokument från Sony. Vill stoppa målet från att ge kunder tillgång till piratfilmsajter. 18  11 tweets  7 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
bostadspuff
Foto:Alamy

Bostäder är ett hett ämne i veckans Nutidstest. Har du hängt med i nyhetsflödet?  10 kluriga frågor. 69  7 tweets  59 rekommendationer  3 rekommendationer

Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: