Fiberrik mat minskar tarmcancerrisk

Publicerad 2011-05-26 16:58

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Bevisen har stärkts för att den som äter mycket fiberrik mat minskar risken för tjock- och ändtarmscancer.

Det visar en vetenskaplig granskning som World Cancer Research Fund och American Institute for Cancer Research gjort. Genomgången visar att bevisen är övertygande, tidigare såg forskarna ett troligt samband. Granskningen bekräftar också att risken för tarmcancer minskar om man äter mindre rött kött och charkuterier.

Tipsa via e-post
(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

saik-5-500
Foto:Robert Granström / TT

Skellefteå körde över Färjestad. Största segern i en final sedan 1955.

premium ”Hjälpt mycket.” Efter en krokig karriär leder Markus Svensson nu sitt Skellefteå mot SM-guld.

svensson-144
Foto:Ola Westerberg
googlemonster144
Foto:Google Earth

Världens sannolikt mest kända monster lever och har hälsan, åtminstone myten om det. Satellitbilder.

appar_500
Foto:Alamy

Samlar information. Läser dina sms, hemsidor och vet hur du rör dig. 58  5 tweets  53 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Spara 498 kr!

Läs DN digitalt – var, när och hur du vill.

Läs dagens tidning

Ny form. Nu är det lättare att läsa tidningen digitalt!

Annons:

DN PÅ AGENDAN

Annons:
Annons:
Annons: