Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Äta ute

Smaka på Stockholm – här är alla restauranger

Foto: Jessica Gow/TT

Årets största matfestival är i Stockholm den 4-7 juni. Det finns en bred meny med många olika smaker. Här är alla restauranger som deltar under festivalen.

Adam & Albins matstudio. Experterna på nudlar har en nudelbar med dj:er.

Babas burgers & bites. Latinoburgare från Rågsved och Högdalen som fick publikens pris förra året.

Bejing8. Restaurangkedja som är här med sin food truck och serverar svenska ekodumplingar på kinesiskt vis.

Boqueria. Moodgallerians populäraste vattenhål serverar tapas, churrasco och churros.

Boston grill. Amerikansk grillmat och clam showder från Tolv under Tele 2 Arena.

Bröderna Olssons garlic & shots. Tapas, falukorvsburgare och annat, allt med vitlök. Eller som de själva säger: Du kan alltid beställa mer vitlök, men inte mindre.

Bun bun truck. Vietnamesiska tacos och bahn mi, världens godaste macka enligt vissa.

Carotte food truck. World food från Gärdets fräschaste lunchställe.

Charlie In the Tree. Foodtruck med vietnamesisk mat.

Chef’s table. Fjorton gäster får krubba med kocken. Gustav Trägårdh (tors) och Ulf Wagner (fre) från Sjömagasinet i Göteborg samt kocken och sommelieren Michel Jamais med matlagande son (lör).

Cookalonger. Laga mat själv med Sveriges mästerkock 2014 Amir Kheirmand (tors), Gustav Trädgårdh (fre) och Ulf Wagner (lör) från Sjömagasinet i Göteborg samt Sigrid Bárány, Sveriges mästerkock 2012 (sön). Fem tillagningar med tillhörande middag varje dag. Förbokas.

Curbside. Food truck på klassiskt amerikanskt snabbmatsvis, mycket chipotle, cheeseburgare och pulled pork. Men också the Amasian burger med koreansk kimchimayo.

Erik Videgård. Mannen som lärde stockholmarna äta genuin kinsesisk mat poppar upp på torsdag tillsammans med systrarna Byung-Hi och Byung-Soon från koreanska Arirang samt frilanskocken och matskribenten Tove Nilsson. Sichuankryddat, koreanska revbenspjäll och vietnamesisk äggsallad.

Farang. Nordiskkasiatisk crossovermat, exempelvis fläsklägg och färs med cocoscurry, limeblad och thaibasilika.

Fred's food truck. Bland de första rullande matförsäljarna i Stockholm. Mycket mexikanskt, som vegetarisk quesadilla, fisktacos och majsnachos.

Frida Ronge. Driver Vrå i Göteborg och lagar japanska rätter på skandinaviska råvaror på fredag.

Hemlagat i Haninge. Ekoskolmat i toppklass.

HK:s lila foodtruck. Norra Spaniens traditionella smårätter pinchos.

Indian Garden. Flerfaldigt gulddrakebelönade Indian Garden har nu blivit ett imperium med fyra krogar i och runt stan. Kommer med sin chicken tikka masala och lamm madras.

Indian street food. Veggie samosas, raw food och chutneys i gatuversion.

Korvkiosk. En av världens främsta restauranger, Fäviken, gästar med sin kiosk i Åre.

Mathias Dahlgren. Nära och bra för stans främsta kock som lagar 63-gradersägg, brässerad unggris och vild choklad på lördag tillsammans med kollegan Martin Berg.

Melanders fisk. Rotisserigrillad fisk och spädgris, fish’n’chips, ostron och hummer med mera.

Odjuret. Ramslök, nässlor och annat hos den vegetariska food trucken.

Paul Svensson. Mannen bakom gulddrakevinnande krogen Fotografiska dyker upp med färskpotatis, sparris, lite lamm eller killing samt rabarber och lakrits på sin pop up-krog på söndag.

Pho & Bun. Populär vietnames på utflykt från Tegnérgatan med grillat, wokat, friterat och färsklagat.

Prince Philosopher. Konditori och chokladbutik med franska bakverk.

Sebastién Boudet. Den glade franske bagaren har bland annat surdegskurser varje dag.

Silvias vägbistro. Italiensk gatumat som pasta och porchetta.

Sjömagasinet. En klassisk fiskkrog i Göteborg på gästspel med bland annat löjromsägg, hummersallad och torskflakes.

Skärgårdssmaker. God mat kan också vara färsk nystekt strömming på knäckebröd eller med potatismos.

Sook. Mellanösterntrucken är parkerad med hummus, kebab och Beirut chicken.

Sunda Måltider. Salsiccia från Roslagen med Boudetbakat bröd och whiskysenap.

Tennstopet. Svenska smakbitar som gubbröra och inkokt lax.

Tumi Cocina Peruana. Peruansk gatumat.

Ulrika och Carina Brydling, Crister Svantesson, Roland Person, Lennart Borrwall och Sara Begner med flera. Kockdueller på stora scenen.

Utö värdshus. Seglartoast och sommarsallad från skärgården.

Yolo. Så smakar maten på kungaparets nya favoritställe i Djursholm.