Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

På Stan

Poesi för barn på karnevalen Ordkrusidull i Huddinge

Linda Rapp underhåller på barnpoesifestivalen Ordkrusidull i Huddinge.
Linda Rapp underhåller på barnpoesifestivalen Ordkrusidull i Huddinge. Foto: Pressbild

I morgon, lördag den 12 mars, startar barnpoesifestivalen Ordkrusidull i Huddinge, en festival som äger rum för tredje året och pågår i mer än en vecka, med grandiost avslutningskalas nästa söndag.

Där kan man höra dikter som den här av Semih:

”Min mamma säjer/Hoppa inte inomhus/Trampa inte inomhus/Skrik inte inomhus/Spring inte inomhus/Spela inte fotboll inomhus/Men mamma jag är såhär.”

Festivalen börjar i morgon med lördagshappening i Skogås centrum där Linda Rapp och Huddinge kulturskola uppträder. Unga poeter läser på scenen, och det finns även bokstavsverkstad med bildpedagoger i Lyktan, plan 2.

På måndag kväll, kl 18–20, är det poesiläsning på Segeltorps bibliotek. Sedan leder Linda Rapp allsång till magisk saxofon tre kvällar i rad: på måndag (huvudbiblioteket Huddinge centrum, kl 18), tisdag (Flemingsbergs bibliotek, kl 17.30) och onsdag (Vårby bibliotek, kl 15). På onsdag kl 17.30 är det också Österleds Ordkrusidull i Skogåsskolans aula, med poesiläsning.

Alltsammans avslutas alltså söndag den 20 mars med det stora kalaset i Folkets hus i Huddinge centrum, där det utöver poesin blir musik, allsång, teater, musikbingo och annat.

Ordkrusidull

Barnpoesifestivalen Ordkrusidull pågår i Huddinge 12-20 mars.

Åk dit med pendeltåget till Huddinge Centrum.