Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Resor

Hotell S:t Clemens: Detaljerna ger guldkant

Hotellpatrullen.

Hotell S:t Clemens
4

Prisklass: Budget.

Rummen: Ljusa och fräscha, alla unika. Här finns det mesta som behövs för en trevlig vistelse. Lösenord till wifi är lätt tillgängligt i rummets hotellpärm.

Maten: Trevlig frukost, dock utan småvarmt.

Service och atmosfär: Personlig och omtänksam, familjär. Saknar roomservice, men macka och paj kan beställas av personalen i receptionen.

Utrymmen och aktiviteter: Besök kyrkoruinen S:t Clemens som ligger vägg i vägg, det går att köpa picknick på hotellet att ta med. Lånecyklar finns mellan maj och september.

Pris: 895–1 495 kronor per natt beroende på typ av dubbelrum och tid på året. Att boka flera nätter på en weekend ger procentrabatt.

Handikappanpassat: Nej. Det finns många små trappor och trösklar eftersom byggnaderna är så gamla.

Kontakt: Hotell S:t Clemens, Smedjegatan 3, 621 55, Visby, tel: 0498-21 90 00 clemenshotell.se

Familjeägda Hotell S:t Clemens, med sina 32 rum, är verkligen inget dussinhotell. De fem byggnaderna som har två små vackra innergårdar är något utöver det vanliga. Och det är framför allt detaljerna som ger vistelsen guldkant.

I receptionen finns te och kaffe fritt tillgängligt, och några lådor med leksaker och böcker till barnen. I en annan korridor finns en hylla med låneböcker till de vuxna. Utemöblerna på innergården har både filtar och sittdynor, perfekt för att vila benen i solen efter en lång dag på Visbys kullerstensgator.

Hotellet signalerar helt enkelt något som många hotell vill: välkommen, stanna här, känn dig som hemma – gärna länge!

Personalen är också mycket personlig, utan att för den sakens skull vara påträngande. De hjälper gärna till både med boendet och med tips på vad du kan göra på ön. Trots sin litenhet är hotellets frukost mycket bra, det finns många brödsorter och pålägg att välja på.Allt smakfullt presenterat. Det vilar ett skönt lugn över den hemtrevliga frukostmatsalen.

Hotellrummet är ljust med glada färger och charmiga vinklar och vrår. Men här finns också det enda som inte upplevs renoverat och fräscht på hotellet. Badrummet. Det hör hemma i en billig hyrstuga snarare än på ett hotell.

Någon middagsservering har inte S:t Clemens, men rekommenderar gärna en handfull restauranger vid förfrågan.