Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Resor

Ta tåget till fjällen vintern 2016

Foto: Mattias Fredriksson

Fram till i april har du möjlighet att ta tåget hela vägen till de svenska fjällen. DN har tittat på de populäraste resmålen och hur du lättast tar dig till fjällsemestern.

Sök tåg från: till

Det finns många olika alternativ för familjen som vill ta sig till fjällen. Till den största skidorten Åre finns möjlighet till att åka med både snälltåget och SJ fram till i början av april.

Snälltåget avgår under lördagar och onsdagar från både Stockholm och Malmö. Tillbaka från Åre kommer du på söndagar och torsdagar.

SJ har under högsäsongen nattåg till Åre varje dag från Göteborg och Stockholm. Även vissa dagavgångar går direkt, utan tågbyte. Vill man ännu längre norrut finnas även två dagliga avgångar till Lappland.

Priserna för en vuxen brukar ligga runt 500-1.000 kronor för en enkel resa. För familjer kostar en hel kupé runt 2.799 kronor med Snälltåget.

Till Vemdalen avgår snälltåget på lördagar till Röjans station, där ingår sedan transferbuss till olika skidområden i priset. Även med SJ kan du ta dig till Vemdalen, då med byten i antingen Östersund eller Mora. Det så kallade Snötåget (inlandsbanan) kan sedan ta dig hela vägen fram till din destination.

SJ har även extra avgångar ända upp till Storlien under vecka 9, som är sportlovsveckan för Stockholm.