Falcao kan få Chelsea att spränga banken

Chelsea uppges vara ute efter colombianen Falcao.

Foto: Dolores Ochoa / AP Chelsea uppges vara ute efter colombianen Falcao.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

För ett år sedan kastade sig Chelsea in i ett halsbrytande cirkusnummer under transferfönstrets sista, skälvande timmar. Fernando Torres köptes loss från Liverpool för rekord­summan 50 miljoner pund. Nu är Chelsea berett att spränga banken igen. Target är Radamel Falcao, Atletico Madrid.

För ett år sedan kastade sig Chelsea in i ett halsbrytande cirkusnummer under transferfönstrets sista, skälvande timmar. Fernando Torres köptes loss från Liverpool för rekord­summan 50 miljoner pund. Nu är Chelsea berett att spränga banken igen. Target är Radamel Falcao, Atletico Madrid.

Fjolårets tokoffensiv väntar fortfarande på utdelning. Torres har spelat 31 ligamatcher sedan han kom till Chelsea, men bara gjort tre ynka mål.

Ändå, eller kanske just därför, tycks ägaren Roman Abramovich ha modet att vilja gå in tungt på transfermarknaden, igen.

Annons:

Falcao är forwarden som Chelsea­managern André Villas Boas byggde anfallsspelet runt när han tog Porto till seger i Europa League våren 2011.

Men Falcao följde inte Villas Boas till Chelsea, utan hamnade i stället i Atletico Madrid, som betalade 34 miljoner pund för den 25-årige colombianen i somras.

I Atletico har Falcao visat att steget till en bättre liga inte var något bekymmer, 14 mål i 16 ligamatcher glasklara fakta.

Innebär att värdet höjts, att Chelsea får göra en ny affär i Torresklass, om man vill komma åt den målskytt man aldrig fann i Torres, och som så väl behövs, speciellt som veteranen Didier Drogba knappast har speciellt många matcher kvar i Chelseatröjan när han kommer hem från Afrikanska mästerskapen.

Under måndagen gjorde dock Chelsea klart med 19-årige mittfältaren Kevin De Bruyne, från belgiska Genk. Det är dock en framtids­affär, De Bruyne spelar kvar på lån i Genk, säsongen ut.

De Bruyne bedöms vara den största talang belgisk fotboll fått fram på många, många år. Han har redan gjort landslagsdebut, i en träningslandskamp mot Finland. Men han har fortfarande möjlighet att ångra sig, och välja England, hans mamma är från Ealing i västra London.

De största och de flesta rubrikerna under januari har dock argentinaren Carlos Tevez fått. Skulle han landa i Milan, Inter eller Paris SG? Svaret blev, ingenstans.

Då dök plötsligt ett rykte om Liver­pool upp, en affär som skulle innehålla Andy Carroll som dellikdvid. Men den dementerades snabbt.

Tevezaffären är tragisk. Han ville bort från England och Manchester City redan för ett år sedan, frun tog med sig barnen och flyttade hem till Buenos Aires.

I somras rullade flyttlasset från huset utanför Manchester, men Tevez blev kvar i City, allt mer frustrerad.

I september vägrade han hoppa in i en match mot Bayern München i Champions League. Sedan dess har han inte spelat tävlingsfotboll, och sedan november har han befunnit sig i Buenos Aires. Under tiden har han förlorat nära 10 miljoner pund i utebliven lön och bonus.

Citymanagern Roberto Mancini vill inte ha Tevez tillbaka i truppen, samtidigt vill inte ägarna sälja under marknadsvärde. Innebär att Tevez är låst, en lysande karriär håller på att förstöras.

Tevez kontrolleras sedan 2004 av det Londonbaserade bolaget MSI, frontat av iranskfödde affärsmannen Kia Joorabchian.

Det var Jooarbchian som placerade Tevez i Manchester City för snart tre år sedan, trots att argentinaren redan då ville bort från England, eftersom både han och familjen vantrivdes.

Men procenten på övergångssumman, 40 miljoner pund, var viktigare än individen för Joorab­chian, som drev igenom affären.

Kommentarer (0)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

saudi_1000
Foto:TT, AP

 Docent i statsvetenskap förklarar. ”Ingen ska tappa ansiktet.” 218  14 tweets  204 rekommendationer  0 rekommendationer

kungen_288
Foto:TT

 På regeringens begäran. Saudiarabiens ambassadör återvänder. 151  20 tweets  131 rekommendationer  0 rekommendationer

 Därför blev Saudikrisen så allvarlig. DN kartlägger krisen. 274  28 tweets  246 rekommendationer  0 rekommendationer

 Skrämdes av raketer. Enormt sökpådrag efter försvinnandet. 91  5 tweets  86 rekommendationer  0 rekommendationer

helge-488
Foto:Privat
Annons:

 Höll inte tätt. Efter sju veckors frånvaro var svensken tillbaka på NHL-isen. Han fick vittja nätet en del.

henke288
Foto:AP

 Personen fördes till sjuhkus. Uppträdde i Helsingborg under Earth Hour.

Annons:
Annons:
Annons:

Så får du DN:s flash

 Missa inga nyheter. DN:s app ger dig senaste nytt.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: