Fotboll

Nabil Bahoui går till Bundesliga

Bahoui under det svenska landslagets januariläger 2015.
Bahoui under det svenska landslagets januariläger 2015. Foto: Janerik Henriksson/TT

Förre AIK-spelaren Nabil Bahoui har skrivit på för Hamburg i tyska fotbollens högstaliga. 24-åringen bryter därmed kontraktet med saudiska klubben Al-Ahli.

Affären blev klar på måndagen, den sista dagen på de tyska klubbarnas övergångsperiod. Bahoui kommer att ansluta till sommaren och kontaktet gäller i två år, till juni 2018.

Bahoui har frigjorts från sitt kontrakt med Al-Ahli och kommer därför gratis till Hamburg, skriver klubben på sin hemsida.

– Nabil är en tekniskt stark spelare som från sin position på kanten är väldigt målfarlig, säger Peter Knäben, klubbens sportchef.

Klubben skriver också att 24-åringen, som gjort åtta landskamper för Sverige och deltog i januarilägret 2015, hoppas att flytten ökar hans chanser att få spela fotbolls-EM i sommar. Hamburg ligger på elfte plats i Bundesliga. I fjol klarade sig laget kvar i ligan via kvalspel.

Bahoui har stjärnstatus i AIK, där han spelade mellan två och en halv säsong mellan 2013 och 2015. Han gjorde totalt 26 allsvenska mål för klubben.