Fotboll

Spelare med ”stor potential” till Djurgården

Djurgårdens Michael Olunga jublar tillsammans med Sam Johnson, Marcus Hansson och Jacob Une Larsson efter att ha gjort 2-0 under träningsmatchen mot Ålesund.
Djurgårdens Michael Olunga jublar tillsammans med Sam Johnson, Marcus Hansson och Jacob Une Larsson efter att ha gjort 2-0 under träningsmatchen mot Ålesund. Foto: Andreas L ERiksson/Bildbyrån

Djurgården fortsätter att skriva kontrakt med nya spelare. Forwarden Michael ”Ingenjören” Olunga, som gjorde ett drömmål mot Ålesund, har nu skrivit på ett fyraårskontrakt.

Sportchefen Bosse Andersson sätter direkt press på 21-åringen från Kenya.

– Utvecklingspotentialen är stor så med lugn och ro i vår Djurgårdsmiljö kan han utvecklas till en anfallare för de absolut största ligorna i Europa. Det är målet för Michael själv och han har egenskaperna som krävs för det, säger Andersson till Djurgårdens hemsida.

Det var i lördagens träningsmatch som Olunga visade upp sig med ett kalasmål. På halvvolley, några meter från straffområdet, sköt han stenhårt in 2–0 mot Ålesund.

– Jag tackar gud för den fullträffen och förhoppningsvis blir det fler längre fram, säger Olunga.

Till den här säsongen har Super-Bo Andersson lockat Brommapojkarnas försvarsspelare Jonathan Augustinsson, 19 år, och Jacob Une Larsson, 21 år, till blåränderna.

Sedan tidigare är BP-spelarna Tim Björkström, 25 år, Jesper Karlström, 20 år, och Besard Sábovic, 18 år, med i Djurgårdens framtidssatsning.