Fotboll

Vita skor är det nya svarta

Vita skor är det nya, som här i matchen mellan Sheffield Wednesday och Manchester City.
Vita skor är det nya, som här i matchen mellan Sheffield Wednesday och Manchester City. Foto: Jason Cairnduff/Action Images

Det går mode i fotbollsskor. På senaste tiden har färgstarka kulörer regerat, neongult, korallrött och olika varianter av blått, grönt och rosa. Men nu ser trenden ut att vända, i alla fall i Premier League.

Nyhetsbyrån Press Association har gjort en undersökning bland spelarna i Premier League angående färgen på deras fotbollsskor.

Undersökningen genomfördes under ligaomgången den 13–15 december och byråns utsända fick i uppdrag att notera skofärgen på de 220 spelare i lagens startuppställningar.

Resultaten visade på 17 olika färger, den klart vanligaste var vita skor som 47 procent av spelarna hade på fötterna. Näst vanligast var gröna skor som bars av 16 procent av spelarna medan den klassiska svarta färgen kom först på tredje plats.

Endast 15 procent av spelarna hade klassiska svarta skor. I klubbarna Stoke, Chelsea, Leicester och Everton var det inte en enda spelare i startuppställningarna som bar svarta skor. I Hull var det sex av de elva spelarna som bar svart.