Idrottspriser och galor

Zlatan vinnare igen — men kom inte

Publicerad 2009-11-09 22:10

Zlatan vann Guldbollen på 2009 års Fotbollsgala.

Foto: Scanpix Zlatan vann Guldbollen på 2009 års Fotbollsgala.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Zlatan Ibrahimovic gav landslaget en svidande örfil. Svensk fotboll svarade med att vända andra kinden till och ge honom Guldbollen. Nummer fyra i ordningen. Blir det några fler om han vänder blågult ryggen för gott?

Zlatan Ibrahimovic gav landslaget en svidande örfil. Svensk fotboll svarade med att vända andra kinden till och ge honom Guldbollen. Nummer fyra i ordningen. Blir det några fler om han vänder blågult ryggen för gott?

Han kom inte för att hämta den finaste utmärkelse som kan föräras en svensk fotbollsspelare, men han var naturligtvis i händelsernas absoluta centrum ändå.

Från början och hela vägen till slutet.

Den pampiga, påkostade Fotbollsgalan i Percy Nilssons hockeytempel fick pyspunka redan innan den hann börja. Ibrahimovic nej till vidare landslagsspel — tills vidare eller permanent återstår att se — överskuggade allt i Malmö Arena.

Ibrahimovic kan knappast lastas för att fotbollsförbundet valde att knuffa in sin egen gala i skuggan av den nyheten.

Zlatan lämnade beskedet till nye förbundskaptenen Erik Hamrén redan i fredags. Först två timmar innan den tv-sända galan började gick Hamrén ut med beskedet.

Att Ibrahimovic inte kom till galan hade heller inte att göra med hans allvarliga funderingar kring vidare landslagsspel.

Barcelona lät honom inte åka till Malmö. I sin frånvaro skickade han fram dansken John Steen Olsen som betytt mycket för Zlatans karriär och i ett förinspelat inslag sade vinnaren:

- Synd att jag inte kunde vara med i min egen stad och ta emot priset, men jag hoppas att galan stannar i Malmö för gott.

- Jag gjorde en grym säsong i Inter, det gick fantastiskt, vi vann "scudetton" och jag tror att det var min bästa säsong i karriären, fortsatte Zlatan och tackade spelare och ledare i klubb- och landslagen för att han vann Guldbollen för fjärde gången.

Zlatan Ibrahimovic utsågs även till årets anfallare, även det för fjärde gången. Aldrig tidigare har han varit en mer förtjänt vinnare av båda titlarna.

Eller vad sägs om italiensk mästare med Inter och skytteligasegrare i Serie A, värvad till Barcelona för rekordpengar och att han klarade övergången till spanska ligan och Champions league-mästarna sensationellt snabbt.

En full hand 2010?

Det hänger ihop med om han väljer att återvända till landslaget eller inte. Spel där väger tungt hos Guldbollens jury.

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

Mer från förstasidan

Livshotande skador. Skars i halsen – fick hjälp i gatukök. Kvinna gripen. 3  0 tweets  2 rekommendationer  1 rekommendationer

finland3-500
Foto:AP

Flygkrasch i Finland. Piloten och två andra räddade sig med fallskärmar. 5  1 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

malay244
Foto:AP

Kuala Lumpur. Malaysia Airlines nödlandade med delvis uppfällda hjul. 6  2 tweets  4 rekommendationer  0 rekommendationer

Flight MH370. Fortfarande borta.

Annons:
Annons:
Annons: