Idrottspriser och galor

Zlatan vinnare igen — men kom inte

Publicerad 2009-11-09 22:10

Zlatan vann Guldbollen på 2009 års Fotbollsgala.

Foto: Scanpix Zlatan vann Guldbollen på 2009 års Fotbollsgala.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Zlatan Ibrahimovic gav landslaget en svidande örfil. Svensk fotboll svarade med att vända andra kinden till och ge honom Guldbollen. Nummer fyra i ordningen. Blir det några fler om han vänder blågult ryggen för gott?

Zlatan Ibrahimovic gav landslaget en svidande örfil. Svensk fotboll svarade med att vända andra kinden till och ge honom Guldbollen. Nummer fyra i ordningen. Blir det några fler om han vänder blågult ryggen för gott?

Han kom inte för att hämta den finaste utmärkelse som kan föräras en svensk fotbollsspelare, men han var naturligtvis i händelsernas absoluta centrum ändå.

Från början och hela vägen till slutet.

Den pampiga, påkostade Fotbollsgalan i Percy Nilssons hockeytempel fick pyspunka redan innan den hann börja. Ibrahimovic nej till vidare landslagsspel — tills vidare eller permanent återstår att se — överskuggade allt i Malmö Arena.

Ibrahimovic kan knappast lastas för att fotbollsförbundet valde att knuffa in sin egen gala i skuggan av den nyheten.

Zlatan lämnade beskedet till nye förbundskaptenen Erik Hamrén redan i fredags. Först två timmar innan den tv-sända galan började gick Hamrén ut med beskedet.

Att Ibrahimovic inte kom till galan hade heller inte att göra med hans allvarliga funderingar kring vidare landslagsspel.

Barcelona lät honom inte åka till Malmö. I sin frånvaro skickade han fram dansken John Steen Olsen som betytt mycket för Zlatans karriär och i ett förinspelat inslag sade vinnaren:

- Synd att jag inte kunde vara med i min egen stad och ta emot priset, men jag hoppas att galan stannar i Malmö för gott.

- Jag gjorde en grym säsong i Inter, det gick fantastiskt, vi vann "scudetton" och jag tror att det var min bästa säsong i karriären, fortsatte Zlatan och tackade spelare och ledare i klubb- och landslagen för att han vann Guldbollen för fjärde gången.

Zlatan Ibrahimovic utsågs även till årets anfallare, även det för fjärde gången. Aldrig tidigare har han varit en mer förtjänt vinnare av båda titlarna.

Eller vad sägs om italiensk mästare med Inter och skytteligasegrare i Serie A, värvad till Barcelona för rekordpengar och att han klarade övergången till spanska ligan och Champions league-mästarna sensationellt snabbt.

En full hand 2010?

Det hänger ihop med om han väljer att återvända till landslaget eller inte. Spel där väger tungt hos Guldbollens jury.

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

Mer från förstasidan

polen
Foto:Lukasz Szelemej/AP Amerikanska fallskärmsjägare på plats i Polen på onsdagen.

Ska ha återtagit stad. Upprorsmän i Slovjansk förbereder sig på anfall. 3  1 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

Mynt markerar annektering av Krim. Specialutgåva i Ryssland.

Madeleine-Mccann-144
Foto:AP

Försvunna Medeleine McCann. 18 fall där en man tagit sig in i semesterhem i trakten där den brittiska familjen bodde i Portugal. 24  4 tweets  20 rekommendationer  0 rekommendationer

Hade glömt sin engelska. Arbetade som tennistränare i Uddevalla. 8  0 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

Daniel Poohl, chefredaktör för Expo: Uppdrag Gransknings reportage är en hjärtskärande och skrämmande berättelse om hat, hot och våld. 213  63 tweets  150 rekommendationer  0 rekommendationer

poohl
Foto:TT

Nationaldemokraterna läggs ned. Enligt partiledare Marc Abramsson. 22  13 tweets  9 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons: