Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Sport

Gais tog poäng i debuten

Gais fick med sig 1-1 från bortamötet med Siris i bandypremiären.
Gais fick med sig 1-1 från bortamötet med Siris i bandypremiären. Foto: Bildbyrån
Gais blev på fredagen den åttonde klubben som spelat i den högsta serien i såväl fotboll, ishockey som bandy. Och bandypremiären slutade bra, 1–1 borta mot Sirius innebar även den första elitseriepoängen.

Det var dock ingen bandyfest på Studenternas.

Avvaktande spel, individuella misstag och säckförsvar gladde inte publiken. Gais tog ledningen på straff (Lars Karlsson) efter att veteranen Magnus Muhrén satt igång anfallet, och fokuserade sedan mest på defensiven.

Sirius lyckades dock inte komma igenom, och först med en kvart kvar lyckades Andreas Eskhult få fram bollen till Erik Sundin, som kvitterade och ordnade en poäng.

Enligt en sammanställning på bandyförbundets hemsida är Gais det åttonde laget – tillsammans med AIK, Djurgården, Hammarby, Örebro SK, Västerås SK, IFK Norrköping och Reymersholms IK – som nu spelat i den högsta serien i de tre lagidrotterna.

Patrik Nilsson räddade en poäng åt favorittippade Hammarby när han sköt in matchens sista mål i 6–6-mötet mot Vänersborg medan Edsbyn slog Tillberga med 7–2, Bollnäs inte hade några problem med Kalix (8–1) och Vetlanda besegrade Broberg/Söderhamn med 7–5.

Sista matchen i premiäromgången, Kungälv–Västerås, spelas på lördagen.