Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

STHLM

35-årig man skadad i skottlossning i Kallhäll

En man i 35-årsåldern skottskadades när han besköts av okända gärningspersoner i Kallhäll, nordväst om Stockholm, på fredagseftermiddagen. Vittnen har hörts av polisen. Händelsen rubriceras som mord- alternativt dråpförsök.

– Mannen vårdas på Karolinska sjukhuset i Solna. Jag vet inget närmare om skadeläget, men han har i alla fall kunnat höras av polis. Vad det gett har jag ingen uppgift om, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral, till DN vid 18.30-tiden.

Vittnen ringde polisen klockan 15.15 och berättade att de hört skott och sett en skadad man på Skarprättarevägen, nära McDonalds vid Stäket. Andra personer ska sedan ha hjälpt mannen in i en bil och kört honom till Jakobsbergs sjukhus varifrån han fördes vidare till Karolinska.

– Den tekniska undersökningen av brottsplatsen pågår alltjämt. Jag har inga uppgifter om vad den gett så här långt, säger Sven-Erik Olsson.

Aftonbladet, som först rapporterade om händelsen, har uppgifter som pekar mot att mannen träffades i bröstet. Misstänkta personer ska ha lämnat platsen i bil, skriver tidningen vidare.