STHLM

En död efter larm om skottdrama i Akalla

00:44. En person har dött i samband med ett skottdrama i Akalla i nordvästra Stockholm. Ytterligare en person skadades vid skottlossningen.

Efter larm om skottlossning i Akalla i nordvästra Stockholm på tisdagen påträffades två skadade personer. Kort senare meddelades att en av dem avlidit. Den andra personen fördes till sjukhus. ”Vi har ingen känd gärningsperson”, säger Albin Näverberg, presstalesperson vid polisens länskommunikationscentral, till DN.

– Vi fick in larm om skottlossning klockan 15.28. Två personer påträffades skadade, en av dem avled senare. Om det var skottskador som orsakade dödsfallet har jag ingen uppgift om, säger Näverberg.

Inledningsvis rubricerades fallet som mordförsök, vilket sedan ändrades till mord alternativt dråp. Den avlidne hade då inte flyttats från platsen, eftersom den tekniska undersökningen alltjämt pågick.

Under sena eftermiddagen inriktades utredningen på dörrknackning i området. Enligt Näverberg ”en tungjobbad uppgift”, för att få fram vittnesuppgifter och skapa en tydligare bild av vad som hänt.

Dramat inträffade i ”centrala Akalla” och ”nära en skola, men inte på skolan”, uppger Näverberg. Om det skett inomhus eller utomhus är oklart.

– Jag kan inte säga något om det tills vidare. Jag har heller ingen säker uppgift om att skott ska ha avlossats, men vi har ingen anledning att betvivla vad anmälare har angett. Vi får se vad den tekniska undersökningen ger vad gäller fysiskt material, säger Näverberg.

Hur många personer handlar det om?

– Vi vet inte, men minst en förövare. Vi har ingen känd gärningsperson, säger Albin Näverberg.

– Vi säger ingenting om kön eller annat som beskriver offren. Först ska identifieringen säkras och anhöriga underrättas om vad som hänt.