Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

STHLM

Explosion i butik i Vällingby

En kraftig brand bröt ut i en fastighet på Grimstagatan i Stockholmsförorten Vällingby vid tvåtiden i natt. Två män har gripits misstänkta för branden, rapporterar P4 Stockholm. Polisen har rubricerat branden som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vi fick in flera larm om en kraftig explosion strax före klockan två. Explosionen kom troligen från en tobaksbutik i botten av huset, och elden spred sig sedan upp i fastigheten, säger Nicklas Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

– Vi har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Det är ett allvarligt brott, säger Mattsson.

Några timmar senare uppgav räddningstjänsten att 23 människor evakuerats från trappuppgången i fastigheten där branden startade, och att de befinner sig i den närliggande Grimstaskolan.

Tio personer har skadats och fem är förda till sjukhus.

– Det är oklart vilka skador de har. En av dem ska ha brutit benet efter att ha hoppat, säger Nicklas Mattsson.

– Jag satt vid datorn när jag hörde smällen, det skakade i rutorna och det blev ett stort rökmoln, säger vittnet Marta Fagerström, som bor intill, till Expressen.

– Vi fick också larm om att det börjat brinna på vinden i en gavelfastighet i samma byggnad, men den fick vi snabbt bukt med, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningstjänst, till TT.

Enligt Eriksson var branden var vid halvfemtiden ännu inte helt under kontroll.