Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

STHLM

Man skadad när marina eldhärjades

En man brännskadades när en marina i Vaxholm, nordost om Stockholm, eldhärjades under förmiddagen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård, enligt polisen.
En man brännskadades när en marina i Vaxholm, nordost om Stockholm, eldhärjades under förmiddagen. Han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård, enligt polisen. Foto: Fredrik Persson/TT

En man skadades i en brand i Vaxholm och är förd med ambulanshelikopter till Uppsala. När branden bröt ut hördes flera explosioner. 

I samband med att branden startade hördes flera explosioner, men det är inte känt vad som detonerat. I lokalen, som nu är helt förstörd, fanns acetylenbehållare. Men varken polisen eller brandkåren kan säga om det är gasflaskorna som exploderat.

En man brännskadades och fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala för vård.

Albin Näverberg, polisens presstalesperson, uppger att mannen som skadades har berättat att han kom till verkstaden för att utföra svetsningsarbeten.

– Han tände lyset och sedan minns han inget mer, säger Näverberg.

En hypotes är att ett elfel har utlöst en gnista och att läckande gas har antänts.

– Men om det är så får den tekniska utredningen visa, säger Näverberg.Det finns inga brottsmisstankar i samband med branden.