Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt bokmärka artiklar.

STHLM

Misstänkt paket i p-hus på Arlanda undersöktes

Uppfarten till terminal 2 avspärrad.
Uppfarten till terminal 2 avspärrad. Foto: Ulrika

Polis spärrade tidigt på tisdagsmorgonen av ett parkeringshus på Arlanda sedan ett misstänkt föremål påträffats i en papperskorg. Uppfarten till terminal 2 stängdes av, och resenärer hänvisades till terminal 4 för att ta sig vidare. Vid 08.30 hävdes alla avspärrningar efter att föremålet bedömts som ofarligt.

Det var säkerhetspersonalen som vid en kontroll hittade ett mindre paket i en papperskorg i parkeringshuset till terminal 2 på Arlanda.

Parkeringshuset och uppfarten spärrades av, liksom korridoren mot parkeringshuset från terminal 2.

Polisens bombtekniker undersökte föremålet.

– De har varit här ett bra tag nu och undersöker föremålet, säger Kenneth Knuts, stationsbefäl på Arlandapolisen, till DN runt 06.45.

– Inom kort kommer vi förhoppningsvis att kunna häva avspärrningarna.

Vid 08.30-tiden var bombteknikerna klara med undersökningen och avspärrningarna hävdes. Då hade man gjort bedömningen att föremålet var ofarligt, skriver polisen på sin hemsida.

Enligt DN:s reporter på plats var det avspärrat runt terminal 2, och köerna långa inomhus. Det ävar även polisavspärrningar inomhus.

Incheckningen vid terminal 2 var avspärrad med polisband.

– Hela gången mellan terminal 2 och 4 är full med folk, och vi har inte fått någon information alls om vad som händer. Det är ganska lugnt, men folk är rätt sammanbitna, sade Ulrika By, DN:s reporter.

Foto:  Ulrika ByKö i gången till terminal 2.Ingela Kronbrink, Jon-Jon Kronbrink, 2 år, och Mia Larsson är på väg till Nicaragua via London. De har två timmar på sig i London för bytet. Foto: Ulrika By

Enligt polisen är avspärrningarna inomhus till för att förhindra att folk att ta sig in i korridoren till det avspärrade parkeringshuset.

Av trafikinformationen på Swedavias hemsida framgick det att flera avgångar från terminal 2 var försenade med minst en timme, men enligt polisen berodde inte detta på det misstänkta bomblarmet.

Larmet inkom till polis 04.41.