Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt
Utsatta elever i Stockholms skolor

Starka läsarreaktioner på Fredriks fall

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Artiklarna om 13-årige Fredrik har väckt många reaktioner bland läsarna på DN.se. Flera gånger har hans hemskola Solbergaskolan i Hägersten fått hård kritik från Skolinspektionen.

Artiklarna om 13-årige Fredrik har väckt många reaktioner bland läsarna på DN.se. Flera gånger har hans hemskola Solbergaskolan i Hägersten fått hård kritik från Skolinspektionen.

Fredrik har dubbeldiagnosen autism och adhd, dessutom har han utsatts för mobbning under flera år. Men Solbergaskolans ignorerar Skolinspektionens kritik och krav på att tillgodose Fredriks behov av extra stöd.

kommentarsfunktionen till DN.se:s artiklar om pojkens och familjens situation skriver signaturen Hans: ”NÄR det felaktiga systemet gör att eleven kommer i kläm. MÅSTE det vara elevens bästa som gäller. Annars är Sverige som den västa kommuniststat! Och det vill vi absolut inte ha. Skolan är till för eleverna och inte för byråkratiska systembyggare!!!!!!!”

Annons:

”Friskolorna i Stockholm skiter fullständigt i dom som kostar pengar, Elisabet Jarebjörk från Stockholm, Hon har tidigare letat en friskola till sin dotter Frida, 11, och stött på negativa attityder. Frida sitter i rullstol och går med hjälp av rollator. Skolarbetet klarar hon galant men hon behöver en resurs som är med henne för att till exempel ta av och på kläder.
I dag går Frida i en kommunal skola” skriver Johan.

Polisanmäl skolan för att de inte följer skolinspektionen! Byt ut rektorn nu!” tycker Arne.

Ander skriver ”alla elever har skolplikt och rätt till utbildning”. Har inte eleven också rätt att känna sig trygg och säker?”

Mats E anser ”I den sista sovjetstaten blir man aldrig förvånad. Detta tjafs om kostnader fram och tillbaks. Var finns individen? Lägg ner ploitikernas inblandning i allt och lägg ner landstinget så frigör vi massor av medel till skolor och åldringar. Barnen är vår framtid och det är väll själva den att en politiker inte fattar det. Fast, egentligen borde väl jag förstå det...”

”Vi var i en liknande situation, att vi orkade fattar jag nästan inte, men det finns en urkraft när det gäller sina barn. Vår son blev otroligt illa behandlad av vuxna människor som läste innantill i pärmar med regler, vi anmälde det hela till skolverket och ”vann”, i vårt fall löste det sig, men om vi inte stått på oss och funnit kraft hade det gått åt helvete för en hel familj”, skriver signaturen Stå på er Fredriks föräldrar.

”Beslut som rör funktionshinder i form av autism eller autismlnande problematik ska följa reglerna som gäller för utvecklingsstörda, dessa beslut väl också tas in samråd med vårdnadshavaren -- som kan överklaga alla beslut till allmäna förvaltningsdomstolen”, skriver ST.

Jerry från Göteborg skriver ”Har tyvärr egen erfarenhet på detta området, och detta hänger inte ihop med partitillhörighet. Här i Göteborg är det samma h-vete om man behöver hjälp. När vi hade problem så styrde S hela landet. Okunskap och prestige styr rektorer. Jag trodde att skolan var en miljö som stimulerade till lösningar och ny tänk. Det är inte sant. Skolan är otroligt stel och fast i gamla mönster. Bästa tipset: ge inte upp! Tag hjälp av sjukhusen med intyg och papper. Få ett ombud att hjälpa till för att lösa personkemi problem”.

Martini tycker inte att det är Folkpartiets fel att skolan beter sig illa. ”I detta fall verkar det vara rektorn som är problemet, ta bort henne nu. Solberga skolan skärp er och det nu. Otroligt dålig stil av er att göra på detta sätt”.

Samtidigt tycker Watusa att ”Folkpartiet har ju gjort sig av med ”snällismen” och passade på att kasta ut empati och forskningsresultat på samma gång. Folkpartiet går i spetsen för ett förakt mot svaghet som breder ut sig mer och mer”.

Kommentarer (6)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

tsipras1000
Foto:Reuters

 Tsipras i tal till nationen. Trots kritiken från euroländerna ska Grekland rösta.

 Grekland berett att acceptera kraven. Men landet ställer vissa villkor. 8  3 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

pengar288
Foto:AFP

 Pensionen. Vissa banker har öppnat i Grekland – enbart för pensionärer.

  Vissa kommer inte ha råd att rösta. Anklagas för att vara obegriplig – och vinklad. 106  13 tweets  92 rekommendationer  1 rekommendationer

valsedel_288
Skärmdump: Spiegel

 Besked 09:30 i morgon. Riksbanken avvaktar Greklandskrisen

Morgan Johansson
Foto:Henrik Montgomery / TT

 Justitieminister Morgan Johansson. Deltog i DN:s seminarium på Gotland.

slavlikapuff
Foto:Roger Turesson

 De osynliga. Suvdaa arbetade 88 timmar i veckan för 28 kronor i timmen.

 Se DN:s seminarium. Om reportageserien ”De osynliga”.

Annons:

 300 har åkt från Sverige. Rapport vill se ökat stöd till anhöriga och moskéer. 5  2 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:
Annons:

Full koll i sommar

 Skaffa DN:s app! Massor av läsning hela sommaren.
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: