Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt
Utsatta elever i Stockholms skolor

Starka läsarreaktioner på Fredriks fall

Bokmärk artikel
  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Läsarreaktioner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Artiklarna om 13-årige Fredrik har väckt många reaktioner bland läsarna på DN.se. Flera gånger har hans hemskola Solbergaskolan i Hägersten fått hård kritik från Skolinspektionen.

Artiklarna om 13-årige Fredrik har väckt många reaktioner bland läsarna på DN.se. Flera gånger har hans hemskola Solbergaskolan i Hägersten fått hård kritik från Skolinspektionen.

Fredrik har dubbeldiagnosen autism och adhd, dessutom har han utsatts för mobbning under flera år. Men Solbergaskolans ignorerar Skolinspektionens kritik och krav på att tillgodose Fredriks behov av extra stöd.

kommentarsfunktionen till DN.se:s artiklar om pojkens och familjens situation skriver signaturen Hans: ”NÄR det felaktiga systemet gör att eleven kommer i kläm. MÅSTE det vara elevens bästa som gäller. Annars är Sverige som den västa kommuniststat! Och det vill vi absolut inte ha. Skolan är till för eleverna och inte för byråkratiska systembyggare!!!!!!!”

Annons:

”Friskolorna i Stockholm skiter fullständigt i dom som kostar pengar, Elisabet Jarebjörk från Stockholm, Hon har tidigare letat en friskola till sin dotter Frida, 11, och stött på negativa attityder. Frida sitter i rullstol och går med hjälp av rollator. Skolarbetet klarar hon galant men hon behöver en resurs som är med henne för att till exempel ta av och på kläder.
I dag går Frida i en kommunal skola” skriver Johan.

Polisanmäl skolan för att de inte följer skolinspektionen! Byt ut rektorn nu!” tycker Arne.

Ander skriver ”alla elever har skolplikt och rätt till utbildning”. Har inte eleven också rätt att känna sig trygg och säker?”

Mats E anser ”I den sista sovjetstaten blir man aldrig förvånad. Detta tjafs om kostnader fram och tillbaks. Var finns individen? Lägg ner ploitikernas inblandning i allt och lägg ner landstinget så frigör vi massor av medel till skolor och åldringar. Barnen är vår framtid och det är väll själva den att en politiker inte fattar det. Fast, egentligen borde väl jag förstå det...”

”Vi var i en liknande situation, att vi orkade fattar jag nästan inte, men det finns en urkraft när det gäller sina barn. Vår son blev otroligt illa behandlad av vuxna människor som läste innantill i pärmar med regler, vi anmälde det hela till skolverket och ”vann”, i vårt fall löste det sig, men om vi inte stått på oss och funnit kraft hade det gått åt helvete för en hel familj”, skriver signaturen Stå på er Fredriks föräldrar.

”Beslut som rör funktionshinder i form av autism eller autismlnande problematik ska följa reglerna som gäller för utvecklingsstörda, dessa beslut väl också tas in samråd med vårdnadshavaren -- som kan överklaga alla beslut till allmäna förvaltningsdomstolen”, skriver ST.

Annons:

Jerry från Göteborg skriver ”Har tyvärr egen erfarenhet på detta området, och detta hänger inte ihop med partitillhörighet. Här i Göteborg är det samma h-vete om man behöver hjälp. När vi hade problem så styrde S hela landet. Okunskap och prestige styr rektorer. Jag trodde att skolan var en miljö som stimulerade till lösningar och ny tänk. Det är inte sant. Skolan är otroligt stel och fast i gamla mönster. Bästa tipset: ge inte upp! Tag hjälp av sjukhusen med intyg och papper. Få ett ombud att hjälpa till för att lösa personkemi problem”.

Martini tycker inte att det är Folkpartiets fel att skolan beter sig illa. ”I detta fall verkar det vara rektorn som är problemet, ta bort henne nu. Solberga skolan skärp er och det nu. Otroligt dålig stil av er att göra på detta sätt”.

Samtidigt tycker Watusa att ”Folkpartiet har ju gjort sig av med ”snällismen” och passade på att kasta ut empati och forskningsresultat på samma gång. Folkpartiet går i spetsen för ett förakt mot svaghet som breder ut sig mer och mer”.

Kommentarer (6)

Den här artikeln går inte längre att kommentera.

0 Per sida:

Digital prenumeration

Mer från förstasidan

lofven1000
Foto:Anette Nantell

 Tåget tomt på flyktingar. Sammanbiten statsminister besökte Malmö. 25  0 tweets  24 rekommendationer  1 rekommendationer

 Jurist: ”Vad som nu går förlorat kommer att diskuteras i årtionden.” 628  0 tweets  627 rekommendationer  1 rekommendationer

batra488
Foto:TT

 M om flyktingsituationen. Partiet vill se utökade id-kontroller. 6  0 tweets  5 rekommendationer  1 rekommendationer

 ”Det går inte att försvara.” Fridolin sågar det egna flyktingförslaget i P1 Morgon. 78  0 tweets  77 rekommendationer  1 rekommendationer

fridolin
Foto:Roger Turesson
hellsing1000
Foto:Nicklas Thegerström

 1919-2015. Krakel Spektakel, Kusin Vitamin, Bagar Bengtsson. 3810  0 tweets  3810 rekommendationer  0 rekommendationer

hellsing288
Foto:John Kjellström

 ”Vad ska det bli av Lennart?” Han skrev, gjorde långa resor och satte färg på beige lagom-Sverige.

hellsingbok1000

 Lars Linder: Den moderna svenska barnlitteraturens stora glädjebringare. 22  0 tweets  22 rekommendationer  0 rekommendationer

 Carin Ståhlberg: Jag minns mötet med ramsornas dandy.

 Författaren hyllas för sin person och sina verk. Så minns vänner och kollegor Lennart Hellsing.

martina288
Foto:Jessica Segerberg
Annons:
ryskpilot
Foto:AA/TT

 Sköts ner vid gränsen. Ryska piloten: Fick ingen varning från Turkiet. 22  0 tweets  21 rekommendationer  1 rekommendationer

 Ryska attacker vid gränsen fortsätter. Nedskjutningen avskräcker inte. 10  0 tweets  9 rekommendationer  1 rekommendationer

 Analys av DN:s Nathan Shachar. Med Nato enigt bakom Turkiet har Ryssland långt mer att förlora. 529  0 tweets  528 rekommendationer  1 rekommendationer

putin_erdogan_288
Foto:AFP
kryssare
Foto:AP

 Avancerat luftförsvar. Flyttas till farvatten nära Syrien: ”Alla eventuella hot kommer att förstöras.” 178  0 tweets  176 rekommendationer  2 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons: