STHLM

Stockholms stad presenterar Eurovision-installation

Foto: Viktor Barth-Kron

”Installationen utsöndrar en särskild doft med toppnoter av bergamott och citron, jasmin som mellannot och bärnsten och mysk som basnoter”. Viktor Barth-Kron har varit på invigningen av en installation som Stockholms stad tagit fram för Eurovision Song Contest.

Längtar du till Eurovision Song Contest? Det gör i alla fall Stockholms stad. Så mycket att man på onsdagseftermiddagen lät inviga en installation på Norrmalmstorg, med den officiella logotypen "magiska blomman" och en digital nedräkningsklocka.

– Vi är laddade! utropade invigningstalaren, finansborgarrådet Karin Wanngård (S) inför 30-talet åhörare innan hon startade räkneverket till tonerna av fjolårets vinnarlåt.

Bara 52 dagar, fem timmar och 56 minuter kvar till finalen. Då, alltså.

Installationen på Norrmalmstorg utsöndrar också en särskild doft, som staden tagit fram för Eurovisionändamålet. Den har toppnoter av bergamott och citron, jasmin som mellannot och bärnsten och mysk som basnoter.

Eurovision Song Contest avgörs i Globen 10-14 maj. Kommunfullmäktige har anslagit 95 miljoner kronor till stadens del i arrangemanget.