Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se, e-DN och DN.Prio.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

STHLM

Stopp för flera ombildningar

Den borgerliga alliansen i Stadshuset stoppar ombildningar till bostadsrätt i ett antal närförorter. Däremot får hyresgäster i andra förorter fortfarande köpa sina hyresrätter efter den 1 juli.

Hösten 2008 stoppade Stockholms stadshus AB ombildningen i innerstaden. På styrelsemötet på onsdagen beslutades att ombildningar stoppas även i Aspudden, Bromma, Hägersten, Johanneshov, Midsommarkransen, Enskededalen, Sköndal, Stureby och Spånga – inklusive Flysta, Sundby, Solhem och Bromsten.

Den som vill bilda bostadsrättsförening och köpa hyreshus i de stadsdelarna måste komma in med en intresseanmälan senast den 1 juli.

I resten av förorterna fortsätter ombildningen. Den rödgröna oppositionen och Hyresgästföreningen är starkt kritiska till att den fortsätter och att staden lägger ned resurser på att propagera för ombildningar i ytterförorterna.

Under den förra mandatperioden såldes omkring 22 000 av allmännyttans hyresbostäder till bostadsrättsföreningar

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.