Vinn striden om Stadshuset

Publicerad 2012-12-10 13:18

Baka Stadshuset och vinn en lyxmiddag och ett praktverk.

Foto: Scanpix/Alamy Baka Stadshuset och vinn en lyxmiddag och ett praktverk.

  • Skriv ut
  • Öka textstorlekMinska textstorlek
  • Rätta artikeln

Det finns hus som inte är något annat likt. Som Stockholms stadshus, symbolen framför andra för huvudstaden. Kanske har du ritat av Stadshuset både en och två gånger. Men har du bakat det?

Det finns hus som inte är något annat likt. Som Stockholms stadshus, symbolen framför andra för huvudstaden. Kanske har du ritat av Stadshuset både en och två gånger. Men har du bakat det?

DN Stockholm utmanar – och för all del även uppmanar – läsekretsen att ta fram lagom doser av socker, sirap, kryddnejlikor, kanel, smör och låta fantasin flöda. Och om du inte orkar göra egen deg får du väl gå till mataffären. Alla knep är tillåtna så länge resultatet hjälpligt påminner om Stockholms stadshus, byggnaden som invigdes på midsommaraftonen 1923. DN Stockholms baktävling ”Striden om stadshuset” börjar nu, och efter jul korar vi vinnaren.

Kanske har du aldrig varit inne i Stadshuset utan nöjt dig med att följa Nobelfestligheterna framför tv:n? Då har du missat något. För Stockholms stadshus är verkligen en skapelse för sig. Ragnar Östberg behövde tolv år för att färdigställa Stadshuset. Så lång tid får dock inte du på dig. Senast den 16 december vill vi ha ditt bidrag.

För att färdigställa Stadshuset krävdes (bland annat) 8 miljoner tegelstenar och 18 miljoner mosaikbitar i glas och äkta guld. Tornet är 106 meter högt och kröns av de tre kronorna.

Hur du fixar till kronorna är din ensak. Huvudsaken är att Stockholmssymbolen framför andra finns med, även om det skulle bli kanelbrunt i stället för tegelrött. Därvidlag har vi inga baktankar.

Så här går tävlingen till:

1. Baka din tolkning av Stockholms stadshus. Allt ska gå att äta.

2. Fotografera resultatet.

3. Mejla bilder och kontaktuppgifter till stockholmstavling@dn.se senast söndagen den 16 december.

Bidraget kan komma att publiceras i tidningen och på dn.se. Vinnaren presenteras efter jul. (Ät inte upp ditt konstverk för tidigt.)

Första pris:

Praktverket ”Stockholms stadshus och arkitekten Ragnar Östberg” av Ann Katrin Pihl Atmer samt en trerättersmeny för två på Stadshuskällaren (läs Krogkommissionens recension).

Tipsa via e-post

0 . Per sida:

(Vad ar Twingly?)

Visar 1-10 (av totalt 1).

Mer från förstasidan

barnsjukhus
Foto:Henrik Montgomery/TT

Misstänktes för nyfödds död. Även åklagaren begick fel, slår JK fast. 42  7 tweets  35 rekommendationer  0 rekommendationer

Tvingades fly hatet. Överläkare Viveka Lindéns liv i spillror. 3470  237 tweets  3216 rekommendationer  17 rekommendationer

Utredning lades ned. Läkaren anmälde tre kolleger. 4  4 tweets  0 rekommendationer  0 rekommendationer

Daniel Poohl, chefredaktör för Expo: Uppdrag Gransknings reportage är en hjärtskärande och skrämmande berättelse om hat, hot och våld. 6  4 tweets  2 rekommendationer  0 rekommendationer

poohl
Foto:TT

Hade glömt sin engelska. Arbetade som tennistränare i Uddevalla. 8  0 tweets  8 rekommendationer  0 rekommendationer

Webb-TV
Erik den heliges relikskrin öppnas i Uppsala domkyrka

Relikskrinet med Sveriges nationalhelgon öppnades i Uppsala. Se webb-tv. 13  4 tweets  9 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons: