Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Misstänkte pedofilen i Kalmar

Skolinspektionen kritiserar Högsby

Högsby kommun får kritik av Skolinspektionen för sin obefintliga kontroll av den fristående förskola där barn utsattes för grova sexövergrepp.

Rättspsyk för förskolepedofilen i Kalmar

14 barn i Högsby har utsatts för ett 60-tal grova sexualbrott och sexuella ofredanden. Den 21-årige förskolepraktikanten Joakim Stranke har i princip erkänt allt och i dag, onsdag, dömdes han till rättspsykiatrisk vård.

”Han kommer att hållas inlåst under mycket lång tid”

DN:s kriminalreporter Stefan Lisinski svarar på tre frågor med anledning av domen mot den 21-årige förskolepraktikanten i Högsby som gjort sig skyldig till sexuella övergrepp mot barn.

Domaranmälan läggs ner av RÅ

Rikskriminalens anmälan mot en domare i Kalmar tingsrätt vann inget gehör hos Riksåklagaren (RÅ). Det blir därmed ingen förundersökning om grovt barnpornografibrott och Lars Annerén är fortsatt den domare som ska skriva domen.

Kalmar tingsrätt: ”Absurd anmälan”

Domaren som beordrade att spela in den misstänkte förskolepedofilens filmer och bilder, under rättegången om barnsexövergrepp på en förskola i Högsby, hoppar av om inte anmälan mot honom dras tillbaka.

Dom mot misstänkt förskolepedofil fördröjd

På fredag skulle rättegången mot den 21-åring i Högsby som misstänkt för flera fall av övergrepp mot förskolebarn avslutats. Men förhandlingarna har nu ställts in.

Psykolog: Ser inte alltid att de skadar barnen

Efter övergreppen mot förskole­barnen kommer nu Högsby ­kommun att granskas.Skolinspektionen ska se om de ansvariga har gjort tillräckligt för att skydda barnen.

Misstänkte pedofilen: Jag förtjänar att sitta inne

Praktiken på förskolan i Högsby var en ”liten guldchans”. Samtidigt visste den 21-årige misstänkte mannen att han skulle bli upptäckt.  ”Jag visste att det skulle hända och jag förtjänar att sitta inne”, säger han i förhör.

Åtalet mot förskolepraktikant växer

Den 21-årige förskolepraktikanten i Högsby åtalas för ytterligare en grov våldtäkt mot barn. Den tilläggsstämning som åklagaren Linda Caneus lämnar in i dag gäller ett syskon till ett av barnen som sedan tidigare ingick i åtalet. Barnet går på den aktuella förskolan.

Nya anmälningar mot dagispraktikant

Nyss åtalades 21-åringen för ett stort antal övergrepp på förskolan i Högsby. På fredagen upprättades två nya anmälningar mot honom.

Fler män i förskolan

Få brottsliga handlingar är så föraktade av samhället som sexuella övergrepp på barn. När brotten dessutom utförs av någon i barnets närhet, någon som vunnit hans eller hennes förtroende och sedan missbrukat denna tillit på det vidrigaste sätt, tillkommer ytterligare en dimension av avsky.

”Små barn behöver inte veta vad som hänt”

Fyra frågor till Börje Svensson, psykoterapeut med lång erfarenhet av barnpsykiatri och en av två terapeuter som grundade Rädda Barnens pojkmottagning för sexuellt utnyttjade pojkar, om hur och vad föräldrar ska säga till sina små barn om den nu åtalade pedofilen på förskolan i Högsby.

Kommunen gör tillsyn av Högsbyförskola

Trots åtal om ett 20-tal övergrepp har Högsby kommun inga planer på att utreda om de hade kunnat förhindras. Däremot kommer man att göra en tillsyn. ”Vi ska titta på det när rättegången är över”, säger informatör Fredrik Sandqvist.

Åtal väntas mot förskolepraktikant

I morgon väcks åtal mot den 21-årige man som misstänks för grova våldtäkter mot barn på den förskola i Högsby i Kalmar län där mannen var praktikant, uppger åklagaren Linda Caneus. Hon vill dock inte vill uttala sig om åtalet innan det lämnas in till Kalmar tingsrätt på onsdagen.

Misstänks för fler dagisövergrepp

Den 21-årige man som misstänks för grova våldtäkter och övergrepp mot barn på en förskola i Högsby misstänks nu för ytterligare ett grovt sexuellt övergrepp mot barn.

Pedofilmisstänkt ska genomgå psykiatrisk undersökning

Mannen som är misstänkt för flera sexövergrepp på en förskola i Högsby ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning, skriver Barometern.

Visa fler

Visar 20 av 33

Mer från förstasidan

Annons:
Annons:
gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

Annons:
Annons:
Annons: