Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Apple

Apples grundare varnar för artificiell intelligens

För snart 40 år sedan byggde han den moderna persondatorn, grundade Apple med sin kompis Steve Jobs och förändrade teknikhistorien. I dag är han inte säker på att det var en bra idé. DN har träffat Steve Wozniak.  Läs artikeln 552  102 tweets  446 rekommendationer  4 rekommendationer

Apple slog förväntningarna

Apple slog förväntningarna både rörande vinst och omsättning under räkenskapsårets fjärde kvartal, något som stod klart när kvartalets resultat på måndagen presenterades.  Läs artikeln 7  2 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

Så nedgraderar du från IOS 7

Var du lite för ivrig med att uppdatera till IOS 7 och ångrar dig? Det finns fortfarande en chans för de flesta att nedgradera till version 6, så här gör du.

Säkerhetsluckor i IOS 7

Apples nya mobila operativsystem IOS 7 hann knappt släppas, innan två allvarliga säkerhetsluckor upptäcktes.

Apple levde upp till förhandsryktena

Slut med lösenkod – nu är det fingeravtryck som gäller. Och en billigare Iphonemodell i glada färger. Apple levde upp till förhandsryktena vid pressträffen på tisdagen.

Klart med två nya Iphone

Det blir två nya modeller som ersätter Apples Iphone 5. Precis som det ryktats om under dagen så lanseras Iphone 5C, en billigare modell än de tidigare.

Billig Iphone kan bli lyft för Apple

En Iphone i plast kan bli guld värd för Apple. En ny telefon väntas presenteras på tisdagen och kan ge företaget en rejäl skjuts på börsen samt viktiga marknadsandelar på växande marknader som Kina och Indien.

Dags för en ny Iphone?

Den 10 september visar Apple upp sin nya Iphone. Åtminstone tolkas den så, den sedvanligt kryptiska inbjudan från teknikjätten till bransch och press som gick ut på tisdagen.

Värdecheck för gammal Iphone

Apple sjösatte på fredagen att ett inbytesprogram i USA som innebär att de som äger en Iphone kan lämna in den i en av företagets butiker för att få rabatt på en ny Iphone.

Apple stäms av före detta personal

Två före detta anställda på Apple har stämt företaget. Bakgrunden är att de tvingats stå i kö efter avslutat arbetspass varje dag för att visiteras av vakter och få sina väskor genomletade.

Apple ökar säkerheten efter stöldvåg

En särskild polisavdelning har redan skapats i New York för att hantera stölder av mobiltelefoner. Nu inför Apple en ny "dödsspärr" för att avskräcka tjuvar ytterligare.

Apple anklagas för prissamarbete

Apple anklagas av USA:s justitiedepartement för att ha deltagit i ett otillåtet samarbete med bokförlag i syfte att höja priset på e-böcker. Nu börjar rättegången mot IT-jätten.

Apple sätter investerarrekord

Apple ger ut nya företagsobligationer för rekordbeloppet 17 miljarder dollar eller drygt 110 miljarder kronor, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ) som hänvisar till investerare med insyn i upplägget.

Minskad vinst för Apple

För första gången på tio år redovisar Apple minskad vinst i resultatet för andra kvartalet 2013. Nettovinsten uppgick till 9,5 miljarder dollar, eller 10:09 dollar per aktie. Samma period förra året var vinsten 11,6 miljarder dollar, eller 12:30 dollar per aktie.

Barnarbetare hos Appleleverantörer

Ett flertal fall av barnarbete i Apples underleverantörskedja har upptäckts efter en intern utredning som teknikjätten gjort, skriver brittiska The Guardian på nätet.

Apple inte längre högst värderat

Apple förlorar nu sin position som världens högst värderade företag. Detta efter drygt ett år på posten.

Apples aktier dök efter svaga siffror

Apples aktier dök med fyra procent sedan onsdagskvällens ekonomiska redovisning inte blev vad Wall Street hade hoppats på.

Visa fler

Visar 22 av 211

Mer från förstasidan

ryskpilot
Foto:AA/TT

 Nedskjutningen avskräcker inte. ”Terroristerna befinner sig vid gränsen.”

 Pilot ska ha räddats av syriska armén. Uppges föras till en rysk bas. 3  0 tweets  2 rekommendationer  1 rekommendationer

 Analys av DN:s Nathan Shachar. Med Nato enigt bakom Turkiet har Ryssland långt mer att förlora. 35  0 tweets  35 rekommendationer  0 rekommendationer

putin_erdogan_288
Foto:AFP
kryssare
Foto:AP

 Avancerat luftförsvar. Flyttas till farvatten nära Syrien: ”Alla eventuella hot kommer att förstöras.” 127  0 tweets  125 rekommendationer  2 rekommendationer

Varför har dussintals meteorologer haft lika kläder senaste tiden?  Mysteriet har enkel förklaring. 3  0 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

vader-288
Skärmdump: Facebook
Annons:
Skola
Foto:TT

 Saco listar framtidsjobben. Och här är branscherna där det blir tufft att slå sig fram i framtiden. 6  0 tweets  5 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:

 ”Alla terrorister är migranter.” Ungerns premiärminister i nytt kontroversiellt uttalande. 13  0 tweets  13 rekommendationer  0 rekommendationer

flyktingarpuff
Foto:AFP
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

DN på Facebook

 Klicka på gilla-knappen. Få de viktigaste nyheterna direkt i ditt Facebookflöde.
Annons:
Annons:
Pensionsskolan

Allt om pensionen

 DN guidar. Så får du ut så mycket som möjligt.

Kontakt Ekonomi

Redaktör:
Kristoffer Törnmalm
Tel:
08-738 10 29