Apple

Apple slog förväntningarna

Apple slog förväntningarna både rörande vinst och omsättning under räkenskapsårets fjärde kvartal, något som stod klart när kvartalets resultat på måndagen presenterades.  Läs artikeln 7  2 tweets  5 rekommendationer  0 rekommendationer

Nya Iphone till Sverige

 Ett skepp kommer lastat med Iphone . Och Sverige tillhör ett av 35 länder som får Iphone 5s och 5c om några veckor. 21  2 tweets  18 rekommendationer  1 rekommendationer

Så nedgraderar du från IOS 7

Var du lite för ivrig med att uppdatera till IOS 7 och ångrar dig? Det finns fortfarande en chans för de flesta att nedgradera till version 6, så här gör du.

Säkerhetsluckor i IOS 7

Apples nya mobila operativsystem IOS 7 hann knappt släppas, innan två allvarliga säkerhetsluckor upptäcktes.

Apple levde upp till förhandsryktena

Slut med lösenkod – nu är det fingeravtryck som gäller. Och en billigare Iphonemodell i glada färger. Apple levde upp till förhandsryktena vid pressträffen på tisdagen.

Klart med två nya Iphone

Det blir två nya modeller som ersätter Apples Iphone 5. Precis som det ryktats om under dagen så lanseras Iphone 5C, en billigare modell än de tidigare.

Billig Iphone kan bli lyft för Apple

En Iphone i plast kan bli guld värd för Apple. En ny telefon väntas presenteras på tisdagen och kan ge företaget en rejäl skjuts på börsen samt viktiga marknadsandelar på växande marknader som Kina och Indien.

Dags för en ny Iphone?

Den 10 september visar Apple upp sin nya Iphone. Åtminstone tolkas den så, den sedvanligt kryptiska inbjudan från teknikjätten till bransch och press som gick ut på tisdagen.

Värdecheck för gammal Iphone

Apple sjösatte på fredagen att ett inbytesprogram i USA som innebär att de som äger en Iphone kan lämna in den i en av företagets butiker för att få rabatt på en ny Iphone.

Apple stäms av före detta personal

Två före detta anställda på Apple har stämt företaget. Bakgrunden är att de tvingats stå i kö efter avslutat arbetspass varje dag för att visiteras av vakter och få sina väskor genomletade.

Apple ökar säkerheten efter stöldvåg

En särskild polisavdelning har redan skapats i New York för att hantera stölder av mobiltelefoner. Nu inför Apple en ny "dödsspärr" för att avskräcka tjuvar ytterligare.

Apple anklagas för prissamarbete

Apple anklagas av USA:s justitiedepartement för att ha deltagit i ett otillåtet samarbete med bokförlag i syfte att höja priset på e-böcker. Nu börjar rättegången mot IT-jätten.

Apple sätter investerarrekord

Apple ger ut nya företagsobligationer för rekordbeloppet 17 miljarder dollar eller drygt 110 miljarder kronor, rapporterar The Wall Street Journal (WSJ) som hänvisar till investerare med insyn i upplägget.

Minskad vinst för Apple

För första gången på tio år redovisar Apple minskad vinst i resultatet för andra kvartalet 2013. Nettovinsten uppgick till 9,5 miljarder dollar, eller 10:09 dollar per aktie. Samma period förra året var vinsten 11,6 miljarder dollar, eller 12:30 dollar per aktie.

Barnarbetare hos Appleleverantörer

Ett flertal fall av barnarbete i Apples underleverantörskedja har upptäckts efter en intern utredning som teknikjätten gjort, skriver brittiska The Guardian på nätet.

Apple inte längre högst värderat

Apple förlorar nu sin position som världens högst värderade företag. Detta efter drygt ett år på posten.

Apples aktier dök efter svaga siffror

Apples aktier dök med fyra procent sedan onsdagskvällens ekonomiska redovisning inte blev vad Wall Street hade hoppats på.

Apple drar tillbaka krav på Samsung

Apple går med på att dra tillbaka sina anklagelser om patentintrång mot Samsung sedan bolaget lovat att en ny telefon med exklusiv display inte kommer att säljas på den viktiga USA-marknaden.

Visa fler

Visar 22 av 210

Mer från förstasidan

google
Foto:AP

 Google uppdaterar i dag. ”Ligga högt på Googles sökmotor jätteviktigt.” 26  17 tweets  8 rekommendationer  1 rekommendationer

 Krönikör vill se stridsfartyg. ”Visa mig bilder på kistor och flytande kroppar i havet. Jag bryr mig inte.” 190  17 tweets  172 rekommendationer  1 rekommendationer

Katie-Hopkins-288
Foto:Alamy
Medelhavet-flyktingar-Catania-288
Foto:AP

 En av få överlevande. Migranter mötte döden inlåsta under däck.

Annons:
Oscar-Groning-1000
Foto:AP

 93 år gammal. ”Jag är moraliskt medskyldig till hundratusentals mord.” 11  8 tweets  3 rekommendationer  0 rekommendationer

Eva-Fahidi-Hedy-Bohm-288-
Foto:AFP

 Öga mot öga med ”Bokhållaren i Auschwitz”. Överlevande vittnar mot SS-mannen. 14  5 tweets  9 rekommendationer  0 rekommendationer

Annons:

 Nu återstår bara ett hinder. ”Vi är fantastiskt glada över att allting äntligen är klart.”

moskepuff
snabbpuff
AP

 Supertåg slog världsrekord. Drivs framåt med hjälp av magnetkraft. 39  17 tweets  21 rekommendationer  1 rekommendationer

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

DN på Facebook

 Klicka på gilla-knappen. Få de viktigaste nyheterna direkt i ditt Facebookflöde.
Annons:
Annons:
Pensionsskolan

Allt om pensionen

 DN guidar. Så får du ut så mycket som möjligt.

Kontakt Ekonomi

Redaktör:
Kristoffer Törnmalm
Tel:
08-738 19 36