Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Apple

Apple återkallar farliga strömadaptrar

Väggkontakter till Mac-datorer har gått sönder och kan ge elektriska stötar. Nu återkallar Apple modeller som har sålts i tolv år, bland annat modellen som har sålts i Sverige.  Läs artikeln 37  0 tweets  35 rekommendationer  2 rekommendationer

Försäljningen av Iphone viker

 WASHINGTON . Aldrig tidigare har försäljningsökningen av Iphones varit så låg, men aldrig tidigare har Apple varit så lönsamt. Avmattningen av telefonförsäljningen var väntad och bekräftades i samband med att teknikbolaget Apple släppte sin kvartalsrapport på tisdagen. 3  0 tweets  2 rekommendationer  1 rekommendationer

Apples försäljning steg

Apples omsättning steg 22 procent sedan försäljningen av bolagets mobil Iphone ökat med 36 procent. IT-jättens vinst före skatt lyfte med drygt elva miljarder dollar, eller 1,96 cent per aktie, i fjärde kvartalet som avslutades den 26 september.

Apple Music tar upp kampen med Spotify

Apple lanserade på måndagen sin nya tjänst med strömmande musik, Apple Music. Det har under en tid läckt ut att tjänsten, som ska konkurrera med svenska Spotify, var nära förestående. ”Revolutionerande”, säger Apple. ”Föga så”, lät det i kommentarer världen runt.

Steve Jobs sade nej till ny lever

Tim Cook, den nuvarande vd:n för Apple, erbjöd sig att transplantera en del av sin lever till den svårt sjuke Apple-grundaren Steve Jobs. Men Jobs tackade nej, avslöjas i en ny bok, skriver AFP.

Appstore stoppar spelbolag

Apple har stoppat ett antal appar från spelbolag i bolagets svenska Appstore. Sammanlagt rör det sig om ett 40-tal appar från tolv utländska spelbolag, till exempel Bet365 och Unibet.

Rekordvinst för Apple

Apple redovisar en rekordvinst på 18 miljarder dollar, eller 3:06 dollar per aktie, för räkenskapsårets första kvartal. Det är betydligt över förväntan. Motsvarande period förra året var vinsten 13,1 miljarder dollar, eller 2:07 dollar per aktie.

Steve Jobs-dator gick för miljoner

En dator från 1976 som en gång sålts av bortgångne Apple-grundaren Steve Jobs har sålts på auktion för 365.000 dollar, alltså över 2,7 miljoner svenska kronor.

Här är apparna som Apple inte vill att du ska se

En app som skannar kvitton, ett internt ”App store” och program som käkar buggar. Det är några av de appar som bara teknikföretaget Apples anställda har tillgång till.

Visa fler

Visar 22 av 50

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN på Facebook

 Klicka på gilla-knappen. Få de viktigaste nyheterna direkt i ditt Facebookflöde.
Pensionsskolan

Allt om pensionen

 DN guidar. Så får du ut så mycket som möjligt.

Kontakt Ekonomi

Redaktör:
Kristoffer Törnmalm
Tel:
08-738 10 29