Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Saab automobile

Fler miljoner till Saabkonkursen

Konkursförvaltarna för Saab Automobile får ytterligare 22 miljoner kronor i förskott för sitt arbete med konkursen. Hittills har de fått ut 209 miljoner kronor på 2,5 år, uppger P4 Väst.

Saab-auktion drog in 15 miljoner

Helgens auktion där 68 Saab-bilar auktionerades ut gav drygt 15 miljoner där överskottet går till biltillverkarens konkursbo, rapporterar P4 Väst.

Muller krävs på miljoner

Saabs konkursförvaltare anser att bolaget drevs för länge med hål i kassan. Därför kan vd:n Victor Muller och General Motors krävas på miljoner i återbetalning. Samtidigt utreds Saab för misstänkt skattebrott.

Youngman söker Saab-ingenjörer

Kinesiska Youngman fick inte köpa Saab Automobiles konkursbo. Men bolaget ger inte upp kampen om plattformen Phoenix som Saab utvecklade för framtida modeller. Youngman anser sig ha betalat för licenser till plattformen.

Strid om Lofalks arvode går vidare

Striden om rekonstruktören Guy Lofalks arvode i det konkursade Saab Automobile har väckts igen.

Saabkonkurs rimlig — men hopp finns

Att Saab begärdes i konkurs är rimligt, anser många ledarskribenter. Men på vissa håll finns fortfarande hopp om att delar av företaget går att rädda.

Dagen före ödesdagen för Saab

Det var på söndagen exakt två år sedan GM beslöt lägga ner Saab. Samma GM gäckar fortfarande Trollhätte-fabrikens framtidsdrömmar. Nu väntar den ödesdag som kan vara den sista.

Nya Saabsamtal med GM i USA

Saabrekonstruktören Guy Lofalk är enligt Dagens Industri i USA för att med hjälp av den svenske ambassadören möta GM-representanter. Klartecken från GM är nödvändigt för att affären med de kinesiska spekulanterna Pang Da och Youngman ska genomföras.

Inga besked om när Saablönerna kan komma

Oktoberlönen sitter löst på Saab Automobile i Trollhättan. De IF Metall-anslutna arbetarna skulle haft den i sin hand under tisdagen. Men den kom inte, trots att lönegarantidelen fanns på rekonstruktörens konton.

Spänd väntan om Saaböverklagande

Hoppet steg när man klarade första höjden. Men om ribban till sist ligger kvar eller dunsar ner i marken återstår att se för Saab Automobile som inväntar hovrättens beslut om företagsrekonstruktion.

”Konkursansökan är inte definitiv”

Två fackförbund har begärt Saab i konkurs men hur avgörande är situationen för Saab? DN:s ekonomireporter Thorbjörn Spängs kommenterar läget.

Pang Da beställer fler Saab-bilar

Kinesiska Pang Da har efter besöket i Trollhättan i förra veckan lagt en order värd 15 miljoner euro, cirka 130 miljoner kronor, på 630 Saab-bilar. Beställningen följer på köpet av 1.300 bilar för 30 miljoner euro.

Saab inte i mål med leverantörer

Saab Automobile har ännu inte lyckats övertyga underleverantörerna. Samtidigt innebär de snabblån som ska lösa den akuta pengakrisen att Riksgälden måste göra ytterligare ägarprövningar.

Hoppet lever i Trollhättan

EIB är förteget om när Saab kan få loss sina pengar från banken. I Trollhättan hoppas man att produktionen kan starta så snabbt som möjligt igen.

Intensivt arbete på näringsdepartementet

På Saab Automobile i Trollhättan stod produktionen stilla under fredagen. Desto mer intensivt var tempot på näringsdepartementet där man arbetade på en lösning på Saabs akuta pengaproblem.

Juholt: Hoppas det sker en del i det fördolda

Saabägaren Håkan Juholt anser att regeringen varit alltför passiv till biltillverkarens andra akuta kris.

Motorstopp i Saab farligt nära

Inom kort väntas regeringen fälla avgörandet om en räddningsplan för Saab. Frågan är om det räcker. Lars Holmqvist, vd för bilindustrins underleverantörer i Europa, bedömer att det behövs tio miljarder kronor för att rädda Saab.

Riksgälden öppnar för Saab

Ett litet steg mot Saabs finansiella tillfrisknande togs på torsdagen. Riksgälden öppnar för att Saab ska kunna låna pengar från andra än Europeiska Investeringsbanken (EIB).

Saabs okända vinstmaskin

Här är Saabs okända vinst­maskin – Saab Parts i Nyköping som förser hela världen med reservdelar. Vinst i fjol: 380 miljoner kronor.

Visa fler

Visar 20 av 73

Mer från förstasidan

gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

DN på Facebook

 Klicka på gilla-knappen. Få de viktigaste nyheterna direkt i ditt Facebookflöde.
Pensionsskolan

Allt om pensionen

 DN guidar. Så får du ut så mycket som möjligt.

Kontakt Ekonomi

Redaktör:
Kristoffer Törnmalm
Tel:
08-738 10 29