Mitt DN
logo-woman
välkommen
Vill du göra adressändring, göra uppehåll eller anmäla utebliven tidning?
Mina bokmärken
Skribenter jag följer
Mina bokmärken
Det är lite ensamt här inne

Klicka på bokmärkessymbolen vid artikeln för att spara i denna lista

Ta bort markerade
Avbryt
Vill du ta bort markerade bokmärken?
Avbryt

Att älska fler

”Viktigt att barn kan ha fler vårdnadshavare”

Nu hoppas RFSU (Riksförbundet för sexuell upplysning) att regeringen tillsätter en utredning som ser över frågan om huruvida barn kan ha fler än två juridiska vårdnadshavare, och inte som i dag bara två.

”Fler än bara polyaktivister måste få komma till tals”

Tanja Suhinina är 28 år och lever som poly. Hon berättar att hon i hela sitt liv, innan hon över huvud taget började ha kärleksrelationer, vetat att hon inte vill leva mono.

”Bättre att leva poly än att vara otrogen”

”Väldigt konstigt och sjukt.” Vad har samhället med att göra hur människor lever sina liv?” Åsikterna är starka, och går kraftigt isär, efter DN:s serie "Att älska flera" som handlar om polyamori.

”Dags för en översyn av lagstiftningen”

Familjelagstiftningen är baserad på den konventionella mamma-pappa-barnfamiljen. En norm­kritisk genomgång behövs, tycker juristen Erik Mägi.

Polyamori - och andra begrepp i polysfären

Begreppet polyamori uppstod i USA på 1990-talet, men människor som har flera kärleksrelationer samtidigt och där alla inblandade är införstådda med praktiken har funnits i alla tider. Precis som bland monoamorösa, det vill säga personer som har en kärleksrelation åt gången, kan polyamorösa vara homosexuella, bisexuella eller heterosexuella. Det finns många olika sätt att leva som polyamorös. Vissa lever i en sluten grupp där alla har förbindelser med varandra, andra lever i en primärrelation o...

”Både lätt och svårt att leva polyamoröst”

Polyamori – att ha flera jämställda kärleksrelationer med alla inblandades samtycke – är en livsstil som väcker allt större intresse. Att leva som ”poly” är både berikande och komplicerat visar en ny studie.

Visar 9 av 9

Mer från förstasidan

Annons:
Annons:
gisslan-puff
Foto:AFP

 IS tar på sig dådet. Dödade polischefen – höll sedan familjen fången.

Annons:
Annons:
Annons: